Nagehan Alçı şaşırtmadı: Maltepe'deki mitinge İmamoğlu'nun katılmasını doğru bulmadı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak göreve başlayan Ekrem İmamoğlu'nu daha önce Galatasaray-Fenerbahçe derbisine gitmemesi için 'uyaran' AKP'li yazar Nagehan Alçı, bu kez de Maltepe'de gerçekleşecek mitingin İmamoğlu'na zarar vereceğini iddia etti.

Nagehan Alçı şaşırtmadı: Maltepe'deki mitinge İmamoğlu'nun katılmasını doğru bulmadı

Alçı, tepkilere neden olan ilk yazısında, “Çok açıkça uyarıyorum… Ekrem İmamoğlu yarın oynanacak Fenerbahçe-Galatasaray maçına kesinlikle gitmemeli. Bu programını iptal etmeli. Sağduyu ve itidal galip gelmeli” savunması yapmış, İmamoğlu ise maça giderek tribündeki yerini almıştı.

21 Nisan Pazar günkü yazısında ise, Alçı, Maltepe’de düzenlenecek mitinge İmamoğlu’nun katılmasını ise doğru bulmadı.

“İMAMOĞLU CEPHESİNE ZARAR VERİR”

Alçı bu konudaki tezini ise şu satırlarla gerekçelendirdi:

“Türkiye hassas bir süreçten geçiyor. YSK, İstanbul ile ilgili olağanüstü itiraz sürecini inceliyor. Henüz bir karar verilmiş değil.

Bugün yapılacak miting acaba Türkiye’deki bu gergin bekleyiş sürecinde gerilimi azaltan mı yoksa toplumsal stresi katlayan mı bir rol oynayacak? İkincisi olacağı yönünde bir endişem var açıkçası…

Bugün orada toplanan kalabalık, Binali Yıldırım’a oy vermiş yüzde 48’e ne hissettirecek?

Recep Tayyip Erdoğan’ın iktidarı ile kendilerini ilk kez eşit vatandaş olarak görmeye başlayan dindar kesim o kalabalığın coşkusuna ortak mı olacak yoksa kaygı mı duyacak?

Umarım bugün güzel geçer, barış içinde ve kardeşçe bir buluşma olur.

Ancak böyle bile olsa ben bu aşamada düzenlenen bu etkinliğin mevcut tartışmalarda İmamoğlu cephesine ve Ekrem Bey’e oy veren kitleye zarar vereceğine inanıyorum..”

Alçı, İmamoğlu’nun derbi maça gittikten sonra kendisini aradığını da belirtmişti.

Alçı, “Cumartesi günü Ekrem İmamoğlu’nu Fenerbahçe-Galatasaray derbisine gitmemesi yönünde uyaran yazım kıyameti kopardı” derken “Yazıda mesajım çok açıktı ve iyi niyetle yazıyı okuyanların bunu görmemesi imkansızdı” sözleriyle kendisini savunmuştu.

Kendisine gelen telefonla işin bambaşka bir boyut aldığını belirten Alçı, İmamoğlu’nun “Beni bu maçlara gitmekten alıkoymaya çalışanlar da oldu” dediğini söylemişti.

Alçı, duyduklarının şoke edici olduğunu belirterek, İmamoğlu’nun “Hem kulüpleri arayıp tehdit ettiler Nagehan Hanım. Hem Beşiktaş’a, hem Fenerbahçe’ye İmamoğlu maça gelmesin diye telefon açıldı” diye de eklediğini belirtmişti.

Alçı, İmamoğlu ile görüşmesinin detaylarını şöyle anlatmıştı:

“Fenerbahçe-Galatasaray derbisi sonrası tam 22.56’da çaldı telefonum. Açtım. Karşımda Ekrem İmamoğlu’nun basın danışmanı değerli gazeteci Murat Ongun vardı. ‘Nagehan Hanım yazınızı Başkan dün okudu ancak sizinle konuşmak için özellikle maçın bitmesini bekledi. Kendisi yanımda’ diyerek telefonu Ekrem Bey’e verdi… Son derece sıcak bir tonda konuşmaya başladı İmamoğlu ve şöyle başladı sohbete: ‘Nagehan Hanım yazılarınızı dikkatle okuyorum. Uyarılarınızı görüyorum ve önemsiyorum. İyi niyetle bunları yazdığınızı biliyorum. Bu telefonu da, ‘Bakın dediğiniz gibi olmadı, ben halkımla birlikteyken hiç sorun olmaz’ demek için maç sonrası açmak istedim. Fakat hassasiyetiniz çok kıymetli. Kaygılarınızı bizzat sizden dinlemek isterim’ dedi.”