Naci Ekşi Lisesi için mücadele sürüyor: Okulumuzu vermeyeceğiz

İstanbul Bağcılar’da bulunan Dr. Kemal Naci Ekşi Anadolu Lisesi'nin bir oldu bittiyle imam hatip lisesine dönüştürülmek istenmesine karşı velilerin mücadelesi devam ediyor.

Naci Ekşi Lisesi için mücadele sürüyor: Okulumuzu vermeyeceğiz

HABER MERKEZİ

İstanbul Bağcılar’da bulunan Dr. Kemal Naci Ekşi Anadolu Lisesinin, imam hatipe dönüştürülmek istenmesine karşı öğrenci, veli ve eğitimcilerin mücadelesi sürüyor.

31 yıllık lisenin şu an ilkokul olarak kullanılan yeni bir binaya taşınıp yerini ise “Ümmü Mihcen Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi”nin almasına karşı bugün 13.30’da lise önünde basın açıklaması yapıldı.

İlerici Kadınlar Derneği (İKD) üyelerinin de destek verdiği eylemde, “Okuluma dokunma” ve “Naci Ekşi yerinde kalsın” pankartları açılan öğrenci ve veliler, imam hatip dayatmasından vazgeçmeyen İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne tepki gösterdi.

Ortak basın açıklamasını okuyan Eğitim Sen İstanbul 1 No’lu Şube Yöneticisi İsmail Demir,  “1988 yılında yaptırılan Dr. Kemal Naci Ekşi Anadolu Lisesi, o tarihlerde bölgenin eğitim ihtiyacını karşılıyordu, 31 yıldır bu okulun aynı çevrede tanınması, kurumsallaşması, yetiştirdiği her meslekten bireylerin okul ve çevreyle önemli bir bağdır. İlçemizin en eski okullarından biri olan Dr. Kemal Naci Ekşi Anadolu Lisesi aynı zamanda Bağcılar ilçesinin iki proje okulundan birisidir” dedi.

“YETKİLİLER DOĞRU SÖYLEMİYOR”

Demir, okulun yapıldığı günden bugüne çevresindeki nüfusun yüzde 200 artmış olmasına rağmen bölgeye ikinci bir lise yapılmadığına dikkat çekerken, okulun mevcut konumunun ulaşım bakımından işlek bir yerde olduğunu ve taşınması istenen yerin ise bu bakımdan kötü bir yerde olduğunu söyledi.

“Okullar öğrencilerin girip çıktığı bir derslik değil.” diyen Demir, “Yetkililerin iddia ettiği gibi bu okulda boş kalacak bir sınıf yok. Laboratuvar sınıflarını, bilişimi, teknolojiyi, robotik çalışmaları proje okulunun en önemli ayaklarından saymak pozitif, çağdaş ve bilimsel eğitimin bir gereğidir. Bu gereklilikler yerine getirildiğinde bu okulda boş sınıf kalmaz.” dedi.

BAĞCILAR’DA LİSE KONTENJANLARINA İLİŞKİN GERÇEKLER

Bağcılar’daki liselerin kontenjanları konusunda da bilgi veren Demir “İddia edildiği gibi bu bölgenin bir imam hatip lisesine ihtiyacı yoktur. İmam hatip okullarının ilçedeki oranına baktığımız zaman Türkiye ortalaması yüzde 13.57, Bağcılar ortalaması yüzde 23.3’tür. Bu Türkiye ortalamasının oldukça üzerindedir. Ayrıca ilçedeki proje okullarında kesinlikle boş kontenjan yoktur.” diyerek Bağcılar’ın yeni bir AİHL’e gereksinimi olmadığının bu oranlara bakarak da görülebileceğini dile getirdi. Demir, açıklamasını bu yanlıştan bir an önce dönülmesi ve Naci Ekşi Anadolu Lisesi’nin yerinde kalması çağrısını yaparak bitirdi.

“BOŞUNA KAYIT YAPTIRMASINLAR, OKULU VERMEYECEĞİZ”

Basın açıklaması sonrası konuştuğumuz veliler, mücadelelerinde haklı olduklarını ve vazgeçmeyeceklerini dile getirdi.  Veliler, “Boşuna buraya kayıt etmesinler. Biz bu okulu vermeyeceğiz. Sonuna kadar direneceğiz. Gerekirse aç durup burada yatıp burada kalkacağız” diyerek kararlılıklarını ifade etti.