Müze ve ören yerlerine zam geldi

Kültür ve Turizm Bakanlığı, müze ve ören yeri giriş ücretleri ile Müze Kart ücretleri, Fast Track giriş ücretlerine ve kombine bilet ücretlerine zam yaptı.

Müze ve ören yerlerine zam geldi

Yurt dışı çıkış harcının 15 TL’den 50 TL’ye çıkarılacağının açıklanmasının ardından, bir zam haberi de müze ve ören yerlerinden geldi. Kültür ve Turizm Bakanlığı Döner Sermaye İşletmesi Merkez Müdürlüğü (DÖSİMM) müze ve ören yeri giriş ücretlerine, Fast Track ücretlerine, Müze Kart’a ve kombine biletlere zam yaptı.

Kimi müzelerin giriş ücretleri yüzde 20’ye varan oranlarda artarken, kimi müzelerin giriş fiyatı değişmedi. Ziyaretçi sayısı az olan müzelerin giriş ücretlerinde ise küçük indirimler yapıldığı görüldü.

Yapılan zamla birlikte daha 60 TL olan Topkapı Sarayı ve Ayasofya Müzesinin giriş ücretleri 60 TL’den 72 TL’ye çıkarken, 35 TL olan Antalya Perge ve Aspendos ören yerlerinin giriş ücreti 35 TL’den 42 TL’ye yükseldi.

Denizli’deki Hierapolis (Pamukkale) Ören Yerinin giriş ücreti 50 TL’den 60 TL’ye, Gaziantep Zeugma Mozaik Müzesinin giriş ücreti 20 TL-‘den 24 TL’ye, Efes Ören Yerinin giriş ücreti 60 TL’den 72 TL’ye, İzmir Akropol Ören Yerinin giriş ücreti ise 35 TL’den 42 TL’ye yükseldi.

185 TL olan Museum Pass Istanbul, Museum Pass Eagean ve Museum Pass Mediterranean’ın ücreti 220 TL’ye çıkarken, Museum Pass Turkey’nin fiyatı ise 315 TL’den 375 TL’ye yükseldİ.