Mustafa Denizli: Erdoğan sayesinde Avrupa'daki standartları da aşan statlara kavuştuk

Kasımpaşa Teknik Direktörü Mustafa Denizli, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan sayesinde Türkiye’nin Avrupa standartlarını aşan tesislere kavuştuğunu söyledi. Denizli, Erdoğan için “Çok büyük hizmeti var futbola. Ayrım yapmadan tüm kulüplere destek veriyor” yorumunu yaptı.

Mustafa Denizli: Erdoğan sayesinde Avrupa'daki standartları da aşan statlara kavuştuk

Sabah gazetesinden Tuba Kalçık’a konuşan Denizli’nin açıklamasından bir kısım şöyle:

Türklere yönelik önyargılar da, teknik direktörlerin Avrupa’da başarı yakalamasının önünde bir engel oluşturuyor mu?

Oluşturuyor ancak uluslararası başarılarla bu önyargıları kırabiliyorsun. Kültürel farklılıklar zaten zorluklar yaratıyor, önyargılar daha zorlaştırıyor her şeyi. Mesela tarihi açıdan yakın ilişki içinde olduğumuz Almanya’da Türkler ilk zamanlar daha sıcak karşılanırken sonra iş değişti. Türkler, Almanya’da işyeri sahibi ve patron olmaya, Almanlara rakip olmaya başlayınca, bunu kabullenmekte zorlandı Almanlar. Şimdi ise aşırı sağın da artmasıyla önyargılar daha hissedilir bir hal aldı Avrupa’da. İnsanları dil, din, ırk olarak ayırmak haksızlık. Dünyadaki herkes eşittir. Yaratılanı Yaradan’dan ötürü sevmeliyiz. Bakın Yeni Zelenda başbakanına, dünyaya örnek olacak bir tavır gösterdi katliam sonrası. Onu bu açıdan çok takdir ediyorum.

Kasımpaşa, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da semti…

Evet, kendisi yakından ilgileniyor. Tesislerimizi hizmete sokan da Erdoğan. Zaman zaman arayıp bilgi de alıyor. Cumhurbaşkanı iyi günümde de, kötü günümde de ilk arayanlardan biri. Çok vefalı bir insan. Tüm spor dallarına çok önem veriyor. Futbola da katkısı çok büyük. Erdoğan sayesinde Avrupa’daki standartları da aşan statlara, tesislere kavuştuk. Çok büyük hizmeti var futbola. Ayrım yapmadan tüm kulüplere destek veriyor. Bu açıdan çok şanslıyız. Umarım onun emeğine yakışır bir futbolumuz olur.