Mustafa Balbay'ın "Bitmeyen Deniz Gezmiş" kitabı TBMM'ye alınmadı

Mustafa Balbay'ın "Bitmeyen Deniz Gezmiş" kitabı siyasi olduğu gerekçesiyle TBMM'ye alınmadı

Mustafa Balbay'ın

CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer’i TBMM’de ziyarete gelen bir avukatın çantasında yer alan Mustafa Balbay’ın “Bitmeyen Deniz Gezmiş” kitabı “siyasi” olduğu gerekçesiyle Meclis yerleşkesine sokulmadı. Bu duruma itiraz eden vatandaşın Balbay’ın milletvekili olduğunu anımsatmasına karşın görevlilerin tavrı değişmedi. CHP’li Sümer, TBMM Genel Kurulu’nda Balbay’ın kitabının bir örneğini elinde tutarak “Nasıl bir güvenlik eksikliğine neden oldu? Kitabın yazarı eski milletvekilimiz Mustafa Balbay’ın da mı Meclis’e girmesini yasaklayacaksınız?” diye konuştu.

TBMM’de önceki gün CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer’i ziyaret etmek isteyen yurttaşa; Meclis ziyaretçi kapıda sıradışı bir uygulama yapıldı. Ziyaretçi kapıdaki görevliler; Mustafa Balbay’ın “Bitmeyen Deniz Gezmiş” adlı kitabı bulunan bir vatandaşa kitapla birlikte Meclis yerleşkesi içine giremeyeceğini bildirdi. Balbay’ın kitabının neden içeri alınamayacağını soran vatandaşa görevlilerin, “Bu siyasi bir kitap. Siyasi kitapların Meclis’e girmesi yasak” yanıtını verdiği öğrenildi.

İTİRAZLARA KARŞIN KİTAP ALINMADI

Bu duruma itiraz eden vatandaşın Balbay’ın aynı zamanda eski CHP milletvekili olduğunu anımsatması ve Bitmeyen Deniz adlı kitabın yasaklı olmadığını ve her yerde bulunan bir kitap olduğunu söylemesi de görevlilerin tavrını değiştirmedi. CHP’li Sümer’i ziyarete gelen vatandaş, içeri Balbay’ın kitabı olmadan girmek zorunda kaldı.