Müjdat Gezen, 2. Abdülhamit'in torununa hakaretten yargılandığı davada beraat etti

Usta tiyatro oyuncusu Müjdat Gezen, 2. Abdülhamid'in torunu Nilhan Osmanoğlu'na hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davadan beraat etti.

Müjdat Gezen, 2. Abdülhamit'in torununa hakaretten yargılandığı davada beraat etti

Konuk olarak katıldığı bir televizyon programında, 2. Abdülhamit’in torunu Nilhan Osmanoğlu’na hakaret ettiği iddiasıyla yargılanan usta sinema ve tiyatro sanatçısı Müjdat Gezen’in beraatine karar verildi.

İstanbul 35. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya, tutuksuz yargılanan Müjdat Gezen ile şikayetçi Nilhan Osmanoğlu Vatansever katılmazken, kendilerini avukatları temsil etti.

Cumhuriyet‘ten Seyhan Avşar’ın aktardığına göre, Müjdat Gezen’in avukatı Deniz Şeren, müvekkilinin hakaret kastı olmadığını söyleyerek, “Müvekkil mizahi bir dille eleştiride bulunmuştur. Katılan taraf Türkiye’nin bağımsızlık mücadelesini ve Cumhuriyet’in temel değerlerini hedef alan açıklamalarda bulunulmuştur. Bu tarz açıklamalarda bulunan karşı tarafın mizahi eleştirilere tahammül etmesi gerekmektedir” dedi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Nilhan Osmanoğlu’nun savcılığa dilekçe sunarak, Halk TV’de 15 Şubat 2017’de yayınlanan Halk Arenası programında Yılmaz Özdil ve Müjdat Gezen arasında geçen konuşmada, kendisine ve ailesine hakaret edildiğini iddia ederek, şikayetçi olması üzerine soruşturma başlatıldığı kaydedilmişti.

Taraflar arasında uzlaştırma sağlanamadığı belirtilen iddianamede, Gezen’in “hakaret” suçundan 2 yıl 6 aya kadar hapisle cezalandırılması istenmişti.