Muğla Marmaris'te çevreci aile 300 torba çöp topladı

Çevre ve insan haklarına karşı duyarsız insanları protesto etmek amacıyla eylem yapan çevreci İmdat Avcı, eşi Yıldız ve kızı Türkü Avcı, Muğla’da 23 gün boyunca koylardan 300 torba çöp topladı.

Muğla Marmaris'te çevreci aile 300 torba çöp topladı

Muğla Marmaris’te çevreci aile İmdat Avcı, eşi Yıldız ve kızı Türkü Avcı ile birlikte 23 günde Marmaris koylarından 300 battal boy çöp topladı. Muğla Valiliği tarafından yılın çevrecisi seçilen ve Türkiye’nin birçok çevre kuruluşundan takdir belgesi alan 65 yaşındaki İmdat Avcı, temizlik esnasında Zodyaklarını kaybettikleri için çok sıkıntı çektiklerini, Fransız bir ailenin kendilerine büyük destek olduğunu belirterek, “Arılar, yılan ve akreplerle mücadele ederek bu temizliği gerçekleştirdik. Bu arada birileri kendilerine paye çıkarmak ve temizlik yaptıklarını söyleyebilmek adına bizim topladığımız çöpleri çalmaya kalktılar” dedi.

“İNSANLAR ÇEVREYE DUYARSIZ”

Sözcü Gazetesi’nden Mustafa SARIİPEK’in haberine göre, 27 yıldan bu yana Marmaris koylarını temizlediğini söyleyen İmdat Avcı, “Kumlubük, Amos, Yalancı Boğaz’ın arkası, Cennet Adası, Keçi Adası, Adaağzı yani Marmaris’in tüm koylarını temizledik. İnşallah artık herkes duyarlı olur da çevremiz kirlenmez. Ben 27 senedir Marmaris’in çöplerini temizliyorum. Fidan dikiyorum. Çok üzülerek söylüyorum ki insanlarımız hala çevreye karşı duyarsız. Yaşım 65 oldu ve artık gerçekten yorulduğumu hissediyorum” diye konuştu.