Müftülük paylaşımını sildi

Alanyaspor Başkanı Çavuşoğlu aradı, müftülük 'Müslüman olmayanlara rahmet dilemeyin, faydası yok' paylaşımını sildi.

Müftülük paylaşımını sildi

Alanyasporlu futbolcu Josef Sural’ın Kayserispor deplasmanından dönerken geçirdiği trafik kazası sonrası hayatını kaybetmesinin ardından Alanya Müftülüğü’nün sosyal medya hesabından yaptığı açıklama tartışmaya neden oldu.

Alanyaspor Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çavuşoğlu’nun Alanya Müftüsü İhsan İlhan’ı aradığı ve yapılan görüşmenin ardından paylaşımın kaldırıldığı öğrenildi.

Çek futbolcunun cenazesi düzenlenen törenin ardından ülkesine gönderildi. Alanya Müftülüğü ise sosyal medya hesabından ‘Gayrimüslimlere dua etmek, rahmet okumak, istiğfar etmek caiz midir?’ sorusunu içeren bir paylaşımda bulundu. Paylaşımda şu ifadeler yer aldı:

“Gayrimüslimlere rahmet okumak ve istiğfar etmek, onların yaşarken inkâr ettikleri Yüce Allah’tan onlar adına af dilemek anlamına gelir. İslam inancına göre herkes Yüce Allah’a ve dinine inanmakla mükellef olduğu için kişinin kendi ameli esas kabul edilmiştir. Bir kimse hayattayken iman etmeyip küfür üzere öldükten sonra başkalarının onun için yapacağı dualar geçersiz olur ve ona herhangi bir faydası dokunmaz.”

Daha sonra yapılan açıklamada ise “Müftülüğümüzün; Halkımızın sevdiği ve değer verdiği bir kişiyle ilgili olumsuz bir değerlendirmede bulunması asla söz konusu olamaz. Bu elim kazada vefat eden Alanyasporlu futbolcumuzun ailesine, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı ve sabır diliyoruz” ifadeleri yer aldı.