Yine karıştılar: Müftüden 'yırtık pantolon' uyarısı

Samsun Müftüsü, kıyafet tercihleri üzerinden 'uyarı' yaptı, "Yırtık pırtık pantolonla bırakın ibadet etmelerini, sokakta bile gezmelerini tavsiye etmem" dedi.

Yine karıştılar: Müftüden 'yırtık pantolon' uyarısı

AKP gericiliğinin önlerini açmasıyla Diyanet kadroları, toplumsal yaşamı dinsel kurallara göre dizayn etmeye yönelik çıkışlarını sürdürüyor. “Fetva” diye yorumlanan ve tepki çeken bu açıklamaların son örneğini Samsun İl Müftüsü Veysel Çakı sergiledi.

“Moda ve giyim konusu” üzerinden gençlere “tavsiye”lerde bulunduğu belirtilen İl Müftüsü, “Gençlerimize yırtık pantolonla sırf medeniyet göstergesi ya da moda diye, başka milletleri taklit ederek böyle yırtık pırtık pantolonla bırakın ibadet etmelerini, sokakta bile gezmelerini tavsiye etmem” dedi.

“TOPLUM İÇİNE ÇIKABİLMELİ”

“Yanlış bir eğitim modernlik adına Cenab-ı Allah fakir hayatı yaşatıyor. Eskiden olsa insanlar acırlardı bu pantolonları giyenlere derlerdi ki 3,5 kuruş verelim de bir pantolon alsın.” diyen Çakı, “Ama şimdi bir moda uğruna bakıyorsunuz yırtık pırtık pantolon giyiyorlar. Bu pantolonlarla camiye gelmesinler demem mümkün değil ancak camiye gelen insan da toplum içine çıkabileceği, rahat edebileceği ve kimseyi rahatsız etmeyen kıyafetin olması gerekir.” ifadelerini kullandı.

Çakı, “Hele ki düşük bel pantolonla rükuya eğildiği zaman arka tarafı açılıyorsa veya cemaatin dikkatini dağıtıyorsa, yanlış anlamalara sebebiyet veriyorsa, insanları rahatsız ediyorsa bu tür bir kıyafetle camiye gelinmemesi gerekir.” diye konuştu.