Müdürden öğretmene dayak: 'Şiddet' nedeniyle görevden alınıp tekrar aynı okulda görevlendirilmiş

Eskişehir'de 2016 yılında şiddet uyguladığı gerekçesiyle hakkında soruşturma açılan Hızırbey İmam Hatip Ortaokulu müdürü görevden alınmıştı. Tekrar aynı okulda görevlendirilen müdür, bu kez de bir öğretmeni darp etti.

Müdürden öğretmene dayak: 'Şiddet' nedeniyle görevden alınıp tekrar aynı okulda görevlendirilmiş

Eskişehir’de yetiştirme yurdunda kalan bir öğrencinin Hızırbey İmam Hatip Ortaokulu’na kaydını yaptırmak isteyen bir öğretmen, okul müdürü ve servisçiler tarafından feci şekilde dövüldü.

Öğretmeni darp eden müdür Ali Rıza Çelik’in 2016 yılında da şiddet uyguladığı gerekçesiyle hakkında soruşturma açılarak görevden alındığı ancak tekrar aynı okulda görevlendirildiği ortaya çıktı. CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer okul bahçesindeki şiddeti Meclis gündemine taşıdı.

Öğretmene dayak atan okul müdürünün daha önce de aynı okulda ‘öğrencilere şiddet ve mobbing’ iddiaları ile gündeme geldiği, hakkında velilerin şikâyeti üzerine soruşturma açıldığı ve görevinden alındığını söyleyen Çakırözer, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a, “2016 yılında görevden alınan bu öğretmen bu yıl yeniden aynı okula müdür olarak atandı. Aynı müdür bu sefer de yetiştirme yurdunda kalıyor diye öğrenciyi okula almadı, öğretmeni dövdü. Hem de okul bahçesinde. Velilerin uyarıları hiç mi dikkate alınmadı? İktidara yakın bir sendikanın yöneticisi olduğu için mi yeniden müdür olabildi? Bu öğretmen neden yeniden yönetici olarak görevlendirildi” diye sordu.

‘YETİŞTİRME YURDUNDA KALIYOR’ DİYE ÖĞRENCİNİN KAYDINI YAPMADI

Eskişehir’de geçici görevlendirmeyle Çocuk Evleri’nde görevlendiren Din Kültürü Ahlak Bilgisi Öğretmeni Mehmet Akkurt, kuruma getirilen bir öğrenciyi adres değişikliğinden dolayı Hızırbey İmam Hatip Ortaokulu’na  kaydettirmek istedi. Ancak iktidara yakın bir eğitim sendikasının şube yöneticiliğini de yürüten Okul Müdürü Ali Rıza Çelik, ‘bu çocuk yetiştirme yurdunda kalıyor’ diyerek, okula gönderilen resmi yazıya rağmen öğrencinin kaydını reddetti.

Resmi yazının uygulanması ve öğrencinin eğitimine devam edebilmesi için okula giden Mehmet Akkurt; Müdür Ali Rıza Çelik, Müdür Yardımcısı ve üç servisçi tarafından dövüldü.

CHP’li Çakırözer yaşananları Meclis gündemine taşıyarak, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a sordu. CHP’li Çakırözer Okul Müdürü Ali Rıza Çelik’in daha önce de ‘öğrencilere şiddet, kadrolu personele mobbing, sosyal paylaşım sitelerinde eli silahlı fotoğraflarını paylaşarak kötü örnek oluşturma’ gerekçeleri ile veliler tarafından şikayet edildiği ve müdürlük görevine son verildiğini hatırlattı.

Aynı kişinin bu yıl yeniden okul müdür olarak atandığını belirten Çakırözer, “Sanki daha önce bu öğretmen veliler tarafından şikayet edilmemiş gibi aynı okula müdür olarak yeniden atanıyor. Sonra çocuk evlerinde kalan bir öğrenciyi okula almak istemiyor. Öğrencinin eğitim hakkı için direnen başka bir öğretmeni dövüyor. Yaşananlar asla kabul edilebilir değil” dedi.

BAKAN SELÇUK’TAN YANIT İSTENDİ

Çakırözer Bakan Selçuk’tan şu sorulara yanıt istedi:

”Velilerin Bakanlığınıza gönderdiği dilekçelerde yer alan ‘okul idaresi tarafından öğrencilere şiddet uygulandığı’ şikayeti dikkate alınmış mıdır?

2016 yılındaki şikayet dilekçelerine rağmen aynı kişinin yeniden okul müdürü yapılmasının gerekçesi nedir?

Çelik’in iktidarınıza yakın sendikanın Başkan Yardımcılığı görevini yürüttüğü için korunduğu ve yeniden okul müdürü olarak görevlendirildiği iddiaları doğru mudur?

Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü’ndeki öğrencinin eğitimine devam edebilmesi için öğretmen Mehmet Akkurt’un şikayeti üzerine okula gönderilen resmi yazının ardından herhangi bir girişimde bulunulmuş mudur?

Öğrencinin eğitimine devam edip etmediğinin takibi yapılmış mıdır?

Okul bahçesinde öğretmene dayak atan okul müdürü, müdür yardımcısı ve servisçilere ilişkin herhangi bir işlem başlatılmış mıdır?

Okul müdürü ya da müdür yardımcılarının istediği öğrenciyi okula alıp istediğini almama gibi bir yetkisi bulunmakta mıdır?”