Muallim: ABD, Türkiye ve İsrail'in komplosu devam ediyor

Suriye Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Velid Muallim, Türkiye, ABD ve İsrail'i, Şam'ın terörle mücadele çabalarını engellemek için komplo içinde olmakla suçladı.

Muallim: ABD, Türkiye ve İsrail'in komplosu devam ediyor

Suriye Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Velid Muallim dün Moskova’da Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’la bir araya geldi.

Suriye’nin resmi haber ajansı SANA‘da yer alan habere göre, Lavrov’la görüşmesi öncesinde konuşan Muallim, Suriye’nin birlik ve egemenliğine karşı ülkenin kuzeydoğusunda devamlı Türkiye kaynaklı saldırganlığa ve petrol servetinin ABD tarafından organize edilmiş bir hırsızlığa maruz kaldığını belirtti.

Muallim “ABD, Türkiye ve düşman İsrail, Suriye’nin terörle mücadelesini, özellikle de El Nusra’ya karşı mücadeleyi engellemek için ülkemize karşı komplo kurmaya devam etmektedir” diye konuştu.

Lavrov ise Rusya ve Suriye arasında ikili işbirliğinin aktifleştirilmesi ve pekiştirilmesi ile ilgili olarak Bakan Muallim’le görüş alışverişinde bulunma fırsatını takdir ettiklerini belirtirken, Suriye’de terörün kökünün kazınıncaya kadar terörist örgütlerin artıklarına yönelik mücadelenin kararlılıkla sürmesiyle ilgili koordinasyona dair işbirliğinin bölünmez parçası olduğuna vurgu yaptı.