MSB S-400 teslimatının başladığını duyurdu

Bakanlık S 400 teslimatının başladığını, 1. grup malzemenin Ankara Mürted Hava Üssü'ne ulaştığını duyurdu.

MSB S-400 teslimatının başladığını duyurdu

ABD ile Türkiye arasında gerginliklerin başat konularından biri haline gelen S-400 hava savunma sistemlerinin Türkiye’ye gelmeye başladığı açıklandı.

Milli Savunma Bakanlığı’nın yaptığı açıklamada, “Türkiye’nin hava ve füze savunma ihtiyacının karşılanmasına yönelik S-400 Uzun Menzilli Bölge Hava ve Füze Savunma Sisteminin tedarik sözleşmesi 11 Nisan 2017’de imzalanmıştır.

Sözleşme kapsamında S-400 Uzun Menzilli Bölge Hava ve Füze Savunma Sisteminin birinci grup malzemelerinin Mürted Hava Meydanı / Ankara’ya intikali 12 Temmuz 2019 tarihinden itibaren başlamıştır.” denildi.

Rusya’nın, askeri-teknik işbirliğinden sorumlu federal servisi FSVTS, S-400 karadan havaya savunma sisteminin Türkiye’ye teslimatının başladığını doğruladı.

RUSYA DOĞRULADI

Rusya’nın, askeri-teknik işbirliğinden sorumlu federal servisi FSVTS de S-400 karadan havaya savunma sisteminin Türkiye’ye teslimatının başladığını doğruladı.

BAKAN ÇAVUŞOĞLU: SIKINTI YOK, SÜREÇ DEVAM EDİYOR

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, S-400 teslimatına ilişkin ilk açıklamada “Bitmiş bir anlaşma. Süreç seyrinde devam ediyor. Biz bu işleri koordine ediyoruz. Uçak izni olsun, gelecek personel izni olsun bu konularla ilgili süreçler de devam ediyor. Zaten bakanlığımız ilgili açıklamayı yaptı. Herhangi bir sıkıntı yok. Süreç bundan sonra da sağlıklı bir şekilde devam edecek” dedi.