MSB: 2 savaş gemisi Cezayir'e gidiyor

Doğu Akdeniz’de deniz eğitimlerine devam eden Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, Oruç Reis anması için Cezayir’e gidiyor. Libya’nın Tunus ile birlikte sınır komşusu olan Cezayir’de, intikaller sırasında Cezayir Deniz Kuvvetleri ile eğitimler de yapılacak

MSB: 2 savaş gemisi Cezayir'e gidiyor

Doğu Akdeniz’de Türkiye ve Libya’nın yaptığı anlaşma sonucunda hareketlilik artışı yaşanırken Deniz Kuvvetlerine bağlı iki savaş gemisinin Cezayir’e gideceği duyuruldu.

Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamaya göre Deniz Kuvvetlerine bağlı iki fırkateynin Cezayir limanlarına doğru yola çıktığı belirtildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“TCG GÖKSU ve TCG GÖKOVA fırkateynlerimizden oluşan Deniz Görev Grubu; İtalyan fırkateyni ITS ZEFFIRO ile geçiş eğitimini müteakip, NATO Deniz Muhafızı Harekatına yardımcı destek faaliyetleri icra ederek Cezayir Limanına intikal etmektedir. TCG GÖKSU ve TCG GÖKOVA fırkateynlerimizin Büyük Türk Denizcisi Oruç Reis’in anılması maksadıyla 7-10 Ocak 2020 tarihleri arasında Cezayir Liman ziyareti yapılması planlanmaktadır.”

CEZAYİR’E VİZE MUAFİYETİ

Türkiye geçen hafta Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararı ile Cezayir’in 15 yaşından küçük ve 65 yaşından büyük umuma mahsus pasaport sahibi vatandaşlarına Türkiye’ye yapacakları her 180 gün içinde azami 90 gün ikamet süreli, turistik amaçlı seyahatlerinde vize muafiyeti sağlamıştı.