Moskova'dan operasyon öncesi 'toprak bütünlüğü' vurgusu

Türkiye'nin Fırat'ın doğusuna yönelik muhtemel askeri operasyonuna dönük Rusya'dan dikkat çeken bir açıklama geldi.

Moskova'dan operasyon öncesi 'toprak bütünlüğü' vurgusu

Türkiye’nin Suriye’de Fırat’ın doğusuna yönelik olası operasyonu öncesi tavrı merakla beklenen ülkelerden biri olan Rusya’dan ilk açıklama geldi.

Kremlin Sözcüsü Dimitriy Peskov, konuyla ilgili Moskova’nın görüşünü yansıtan ilk açıklamasında, Suriye’nin toprak bütünlüğünün korunması gerektiği hususunun altını çizdi.

Reuters’ın haberine göre, Peskov, Türkiye’nin Suriye’nin toprak bütünlüğü konusunda Rusya’yla aynı fikirde olduğunu belirterek, “Türk meslektaşlarının tüm hallerde bu pozisyona bağlı kalacağını umduklarını” ifade etti.

Suriye’deki krizin başından beri bu ülkenin toprak bütünlüğünü destekledik,bundan sonra da desteklemeye devam edeceğiz. Bölgeyi teröristlerden temizleyerek ülkemizin bekasını ve güvenliğini sağlamaya kararlıyız. Suriye’ye de huzur,barış ve istikrarın gelmesine katkı sağlayacağız.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da ABD’den yapılan harekat açıklamasının ardından sabah saatlerinde sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Suriye’deki krizin başından beri bu ülkenin toprak bütünlüğünü destekledik, bundan sonra da desteklemeye devam edeceğiz. Bölgeyi teröristlerden temizleyerek ülkemizin bekasını ve güvenliğini sağlamaya kararlıyız. Suriye’ye de huzur, barış ve istikrarın gelmesine katkı sağlayacağız” demişti.