Morales: Polis sivillere karşı gerçek mermi kullanıyor

Bolivya'da ordu baskısıyla istifa eden Devlet Başkanı Evo Morales, polisin sivillere gerçek mermi ile müdahale ettiğini açıkladı.

Morales: Polis sivillere karşı gerçek mermi kullanıyor

Bolivya’da ordu baskısıyla istifa eden Devlet Başkanı Evo Morales, polisin, başkent La Paz ile El Alto kentlerindeki destekçilerine gerçek mermi ile müdahale ettiğini açıkladı.

Bolivya’da 20 Ekim’de yapılan devlet başkanlığı seçimlerinin ilk turunda rakibi Carlos Mesa’yı yüzde 10 oy farkıyla geçen Devlet Başkanı Evo Morales, seçim sonuçlarını kabul etmeyen ABD yanlısı sağcı grupların şiddet eylemleri sonrası seçimlerin yenilenmesi kararı aldığını duyurmuştu. Bolivya’da, polis ve askerlerin bir kısmı ve muhalefet yanlılarının  hükümet destekçilerine saldırıları sürüyor.

Ülke basınının çok az bilgi aktardığı olaylara ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yapan Morales, hükümete karşı  amerikancı muhalifetin safına geçen polisin La Paz ve El Alto kentlerinde protesto düzenleyen hükümet destekçilerine gerçek mermi ile müdahalede bulunduğunu açıkladı.

Olaylardan etkilenenlerle ve demokrasiyi savunan halkıyla dayanışma içinde olduğunu vurgulayan Morales, ölü ya da yaralı sayısına ilişkin bilgi paylaşmadı.