Milli Piyango özelleştiriliyor

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı  Tayyip Erdoğan’ın başında olduğu Türkiye Varlık Fonu (TVF) yönetimi, Milli Piyango İdaresi’ni (MPİ) özelleştirmeye karar verdi. Milli Piyango özelleştirme ihalesinin bu haziran ayında yapılacağı aktarıldı.

Milli Piyango özelleştiriliyor

Türkiye Varlık Fonu’nun Genel Müdürü Zafer Sönmez, Amerikalı, Avrupalı ve Asyalı şirketler ile MP’nin işletme devri için görüştüklerini söyledi.

‘TÜRKİYE’DE ÖRNEĞİ İDDAA’

Milli Piyango’nun satışında, “İddaa” gibi işletme hakkının devri yöntemiyle ihaleye çıkılacağını söyleyen Sönmez, şu açıklamayı yaptı:

“Bizim adımıza işletme hakkını devir için öncelikle 10 yıllık bir süreç düşünüyoruz. Dünyanın bu konudaki tüm dev şirketleriyle şubat ayından beri görüşüyoruz. Müthiş bir ilgi var, Türkiye’ye girmek ve bu işi yapmak için can atıyorlar. Çünkü ilk defa doğru modelle piyasaya giriliyor. Türkiye’de örneği İddaa. Devlet bunu satmadı ve gelirini alıyor. Biz de İddaa’nın aynısını yapacağız. Milli Piyango’nun net gelirinin Gayri Safi Milli Hasıla’ya oranını yüzde 0.1’den 1-2’ye kadar çıkarma potansiyelimiz var. Bu, şu anki 3.5 milyar liralık gelirin katlanması demek.”

2015 yılında Milli Piyango özelleştirilmiş fakat ihaleyi kazanan şirketin parayı zamanında yatıramaması nedeniyle ihale iptal olmuştu.

Sönmez, öte yandan Varlık Fonu’nun “cari açığı azaltacak” çok büyük bir projeye ortak olmaya hazırlandığını söyledi.