Milli Eğitim'in yarı yıl tatilinde hedefi: Çocuklar beş vakit camide olsun

Milli Eğitim Bakanlığı, öğrencilerin yarıyıl tatilinin her gününü camide geçirmeleri için Server Gençlik ve Spor Kulübü Derneği ile işbirliği protokolü imzaladı

Milli Eğitim'in yarı yıl tatilinde hedefi: Çocuklar beş vakit camide olsun

Milli Eğitim Bakanlığı henüz ilkokul yaşındaki çocuklara dini eğitim dayatmasını yarı yıl tatilinde camilere taşıyarak sürdürecek.

Bakanlık, daha önce ilkokullarda düzenlenen dini temalı bilgi yarışmaları başta olmak üzere birçok konuda imtiyaz sağladığı Server Gençlik ve Spor Kulübü’yle “Haydi Çocuklar Camiye” projesi için işbirliği anlaşması imzaladı. Projenin, 81 ildeki 2 bin 500 camide gerçekleştirileceği belirtildi.

Server Gençlik ve Spor Kulübü Derneğinden yapılan açıklamaya göre, Milli Eğitim Bakanlığı ile işbirliği içerisinde yürütülen proje kapsamında, 6-13 yaş arası çocuklara beş vakit namazı cami cemaatiyle kılmanın önemi anlatılacak, çocukları camiye çekebilmek için çeşitli ödüller konulacak.

Konuyla ilgili AA’ya konuşan Server Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Başkanı Muhammed Fatih Ertaş, 81 ildeki 2 bin 500 camide 50 bin çocuğa ulaşmayı hedeflediklerini belirterek, “Milli Eğitim Bakanlığımızın desteğiyle bu kampanyamız, tüm okullarda duyurulacak ve inşallah camilerimiz çocuk sesleriyle şenlenecek.” dedi.

“NAMAZINI CAMİDE KIL, PUANLARI TOPLA”

Kampanya kapsamında “Namazını camide kıl, puanları topla, ödülünü kap” sloganıyla gerçekleşecek olan “Haydi çocuklar camiye” projesinde dereceye giren çocuklara çeşitli hediyeler verilecek.

Kampanyanın resmi internet sitesinde yarışmanın şartnamesi de yayımlandı. Şartnamede, yarışmanın üç kategoride yapılacağı, bu kategorilerin 6-7 yaş, 8-9-10 yaş ve 10-11-12 yaş olacağı belirtildi.