Milli Eğitim Müdürü zorbalığı: 'Siz Hristiyan mısınız?', 'Bir okulda en sevilen öğretmen din öğretmeni olacak!'

Bartın İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu'nun “Noel Baba” resmi gördüğü bir okuldaki öğretmenlere “siz Hristiyan mısınız?” diye bağırıp hakaret ettiği ortaya çıktı.

Milli Eğitim Müdürü zorbalığı: 'Siz Hristiyan mısınız?', 'Bir okulda en sevilen öğretmen din öğretmeni olacak!'

Bartın’da TOKİ Ortaokulu’nu ziyarete giden İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandarlıoğlu, okulda öğrencilerin hazırladığı sergisinde Noel Baba resmini görünce “çıldırdı”.

“Bu resmi buraya nasıl asarsınız, siz Hristiyan mısınız?” diyerek öğretmenlere fırça atan Çandarlıoğlu, öğretmen ve idarecilere hakaret etti. Sergiyi kaldıran Çandarlıoğlu, idarecileri okuldaki kursları iptal etmekle tehdit etti.

İl Milli Eğitim Müdürü’nün saldırısının ardından okula bir ziyaret düzenleyen Eğitim-Sen Bartın Şubesi Başkanı Sedat Bora ve yönetim kurulu üyeleri yaptıkları açıklamada, Çandarlıoğlu’nun sözlü saldırılarına tanık olan öğrencilerin olumsuz etkilendiğini, öğrenciler arasında bu durumun konuşulduğu, başarılı bir okulun ahenginin bozulduğunu belirtti. Açıklamada Çandarlıoğlu’nun göreve başladığından beri çok sayıda skandal uygulamaya imza attığı belirtildi.

Bartın Postası‘nda yer alan habere göre, açıklamanın devamında Çandarlıoğlu’nun önceki uygulamaları şu sözlerle aktarıldı:

ZORUNLU ANGARYA ÇALIŞTIRMA

“Sayın Bilal Yılmaz Çandıroğlu ilk olarak anayasa ve yasalara aykırı biçimde öğretmenleri mesai saatleri dışında zorunlu çalıştırmak istedi. Çeşitli projelerle öğretmenlere angarya çalışma yükledi.”Bartın Eğitim Sen in angarya karşıtı yürüttüğü mücadele sonucunda geri adım atarak mesai saati dışındaki bazı çalışmaları gönüllü yapmak zorunda kaldı. Fakat Milli Eğitim Müdürünün talimatları ile halen bazı okullarda bazı ders saatlerinin yönetmeliklere aykırı olarak , 50 dakika ve 60 dakika uygulanmaktadır.40 dakika olan ders saatini 60 dakika uygulayan öğretmenleri ödüllendireceğini duyurarak , öğretmenler arasında ayrılıklar oluşturarak iş barışını bozmaktadır.

‘EN SEVİLEN ÖĞRETMEN DİN ÖĞRETMENİ OLACAK’

“Okullara yaptığı öğretmen ziyaretleri esnasında ‘okullarda en sevilen öğretmenler, din kültürü öğretmenleri olacak’ şeklinde ayrımcı ifadelerde bulunarak diğer öğretmenleri tefrik etmiştir. Bunu neden dillendirdiği, bu ayrımı neden yaptığı düşündürücüdür.”

OKUL MÜDÜRLERİNE KARŞI KABALIK

“Aldığımız bazı duyumlar çok daha üzüntü vericidir. Konuştuğumuz bazı müdür arkadaşlarımız okul müdürleriyle yapılan toplantılarda Sayın Bilal Yılmaz Çandıroğlu’nun hakaret ve kaba konuşmalarının daha ağırlarını burada da sürdürdüğünü belirtmektedirler. Maalesef bugünlerde ülkemizin devlet adabının ve işleyişinin geçirdiği değişime bağlı olarak bu kötü muameleye maruz kalan hiçbir mağdur harekete geçememektedir. Yöneticilerin liyakate göre değil kayırmacılıkla seçildiği kurumlarda çalışan insanlar üzerlerinde tehdit, baskı birçok mobbing uygulaması hissetmektedirler. Daha dün Gaziantep de bir sözleşmeli öğretmen mobbinge dayanamayarak intihar yolunu seçti.

Ayrıca olayın yaşandığı Bartın Toki Ortaokulunda 11 Kasım pazartesi günü bir veli okula gelerek öğretmen arkadaşımızı tehdit etti ve olay Bartın savcılığına bildirildi. Eğitim emekçilerinin hakkını savunmak üzere mücadele eden Bartın Eğitim Sen olarak olanlar hakkında kamuoyunu bilgilendirmek ve bu mobinglerle mücadele etme azmimizi beyan etmeyi gerekli görüyoruz.

Atatürk’ün 81. Ölüm yıldönümünü andığımız, Cumhuriyetin 95. yılını kutladığımız bu günlerde hedefimiz Atatürk’ün belirttiği gibi “Cumhuriyet öğretmenlerden fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller ister.” Sayın Bilal Yılmaz Çandıroğlu’nu meslektaşlarına karşı duyarlı olmaya, öğretmene yakışan bir nezakete sahip olmaya davet ediyoruz. Devletin verdiği olanak ve hakları insanları küçük düşürmek için değil, yüceltmek için kullanmaya çağırıyoruz.”