Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk: İmam hatip davasına katkı verenlere teşekkürü borç biliyorum

Bakan Selçuk, ÖNDER isimli yandaş kuruluşun düzenlediği 16'ncı İmam Hatipliler Kurultayı'na katıldı, "dava" diye nitelediği imam hatipleşme politikasına katkı verenlere "teşekkür borcu" olduğunu dile getirdi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk: İmam hatip davasına katkı verenlere teşekkürü borç biliyorum

Milli Eğitim Bakanı Selçuk, bir dizi temaslarda bulunmak üzere geldiği Malatya’da İnönü Üniversitesi’nde düzenlenen 16’ncı İmam Hatipliler Kurultayı’na katıldı.

Programda İbn Haldun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Şentürk, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Malatya Valisi Aydın Baruş, AKP’li vekiller ve  ‘İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanvekili’ sıfatıyla AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan da yer aldı.

Programda konuşan Bakan Selçuk, imam hatiplerin kendileri için önemini anlattığı konuşmasında “Bizim imam hatip lisesine bakışımız mananın ve maddenin birlikte yeşermesidir. Maddede manayı, kainatta hikmeti, biyolojide azameti görmekle alakalıdır. İmam hatip okullarımız bu manada vicdanın ve liyakatin bilim ve teknolojiyle birleşerek insanlığa hizmet etmenin yolunu açıyor. Bunu isteyen çok sayıda ailemiz de mevcut. Ailelerimiz, imam hatip liselerine, ortaokullarına çocuklarını kaydını yapmak isterken, bu okulları tercih ederken bu teveccühün sebebi, çocuklarının hekim, mühendis sosyal bilimci, edebiyatçı, öğretmen olması ve bunun ötesinde çok daha şeyler olması talebiyle teveccüh ediyorlar. Bu manada çerçeveyi geniş tutmak lazım. Yani adlandırmayla ihtiyacın arasındaki farkı biraz daha derinleştirmekte fayda var” dedi.

Bakan Selçuk, konuşmasının devamında “İmam hatip davasına, meselesine katkılarından dolayı burada bulunan bütün arkadaşlarımıza, dostlarımıza ve hepinizin büyüklerine de çünkü onlar bu bayrağı taşıyarak bu tarafa doğru getirdi, yücelttiler, ayrı ayrı teşekkürü bir borç biliyorum” ifadelerini kullandı.