Mike Pompeo: Tanrı Yahudileri koruması için Trump'ı göndermiş olabilir

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Trump'ın "Tanrı tarafından İsrail'i korumak için gönderilmiş olabileceğini" söyledi.

Mike Pompeo: Tanrı Yahudileri koruması için Trump'ı göndermiş olabilir

ABD Başkanı Donald Trump dün yaptığı açıklamasında, ülkesinin 52 yıl sonra İsrail’in Golan Tepeleri üzerindeki egemenliğini tanımasının zamanının geldiğini söylemişti.

Trump’ın bu sözlerinin ardından ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo “Trump, İncil’deki Kraliçe Ester gibi Yahudileri koruyor” yorumunda bulundu.

Pompeo, Yahudilerin Purim Bayramı için gittiği Kudüs’te Hristiyan televizyon kuruluşu CBN’e konuştu.

Programın sunucusu, Antik Pers İmparatorluğu döneminde Kral Ahasuerus’u Yahudilerin öldürülmesine ilişkin bir plandan vazgeçirdiğine inanılan Kraliçe Ester’e gönderme yaparak “Yahudiler bugün Purim Bayramı’nda Kraliçe Ester’in Tanrı’nın yardımıyla Yahudileri yok olmaktan kurtarmasını kutluyor. Trump da, Ester gibi Tanrı tarafından Yahudileri kurtarmak için gönderilmiş olabilir mi?” diye sordu.

Pompeo bu soruya “Bir Hıristiyan olarak ben bu ihtimale inanıyorum. Belki de Başkan Trump, Kraliçe Ester gibi ayağa kalkarak Yahudi halkını korumak istemiştir. ” yanıtını verdi.

Pompeo, “Tarihi doğru biliyorsam, burada 3 bin yıla, 2 bin yıla dayanan olağanüstü bir inanç tarihini ve yönetimimizin Orta Doğu’daki bu demokrasinin; bu Yahudi devletinin ayakta kalmasını sağlamak için yaptıklarını görebiliyoruz. Burada Tanrı’nın rolü olduğuna eminim” dedi.