MHP'nin itirazı kabul edildi: Oylar yeniden sayılacak

HDP'li Ayhan Bilgen'in belediye başkanı seçildiği Kars'ta MHP'nin itirazı nedeniyle tüm oylar yeniden sayılacak.

MHP'nin itirazı kabul edildi: Oylar yeniden sayılacak

Kars’ta Mahalli İdareler seçiminin resmi olmayan sonucuna göre, HDP’li eşbaşkan adayları Ayhan Bilgen ve Şevin Alaca, oyların yüzde 29.54’ünü alarak belediye başkanlığına seçilmişti. %26.57 oy alan MHP’nin Kars Belediye Başkan Adayı Çetin Nazik, sonuçlara itiraz etti.

Seçimi kazanan HDP’li Ayhan Bilgen, MHP’nin başvurusunun kabul edildiğini belirterek tüm oyların yeniden sayılacağını açıkladı.

MHP’li Kars Belediye Başkan Adayı Çetin Nazik, seçim itiraz etmek için partililerle birlikte itiraz dilekçesini Merkez İlçe Seçim Kurulu’na verdi.

Başvurunun adından gazetecilere açıklama yapan Nazik, oy kullanma ve sayım aşamasında seçmenlerine baskı yapıldığını iddia ederek “Seçim günü boyunca yaptığımız itirazlar sandık kurullarında baskı, korku ve tehdit sebebiyle kabul edilmemiştir. Bu durumlar tarafımızca tutulan 167 tutanakla tespit edilmiştir ve seçimler sırasında, oy sayım aşamasında ilçe seçim kurullarına ibraz edilmiştir” dedi. Nazik, MHP ve diğer partilerin bazı oylarının HDP’ye yazıldığını ileri sürdü.

HDP’li Bilgen ise, sosyal medya hesabı Twitter’da yaptığı açıklamada “Birçok ilde yeniden sayım talebimiz reddedilirken Kars’ta MHP’nin hiç bir somut delil olmadan tüm oyların yeniden sayım talebi kabul edildi.” ifadelerinde bulundu.

Bilgen şöyle devam etti:

”Belediye personelinden yetkisini aşarak temlik işlemi yapanlar bunun hesabını verecek. Usulsuz muhasebe işleri için zaman kazanmak dışında yeniden sayımla bir şey çıkmaz.Sandıkta olduğu gibi adliyede de Kars’ın iradesine sahip çıkacağız.”

”Yeniden sayımda HDP oylarının arttığını MHP oylarının düştüğünü göreceksiniz.Belediyede yangından mal kaçırma derdine düşenler için müfettişleri göreve çağırıyoruz.Elimizdeki hukuksuzluk belgelerini mazbatayı aldığımız gün yargı ve kamuoyuna sunacağız.”

”Görev teslimine kadar bir tek evrak imha olur, kaybolur yada yanarsa sonuçlarına katlanırsınız. Bugüne kadar dönen dolaplara göz yumanlar da suç ortağıdır.”