MHP'lilerden Bülent Arınç'a 'KHK ile ihraç edilenler' tepkisi

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bülent Arınç'ın KHK ile ihraç edilenlere ilişkin yaptığı açıklamalara MHP'lilerden tepki geldi.

MHP'lilerden Bülent Arınç'a 'KHK ile ihraç edilenler' tepkisi

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bülent Arınç, KHK ile yapılan ihraçlara ilişkin açıklamalarda bulunarak ”Çevremde o kadar çok bu felaketi yaşayan insan var ki. Ben onlara acıyorum, merhamet ediyorum” ifadelerinde bulunmuştu. Arınç’ın açıklamaları MHP’liler tarafından tepkiyle karşılandı.

MHP Genel Başkanı Basın Danışmanı Yıldıray Çiçek, Twitter’dan yaptığı paylaşımda Bülent Arınç’ı hedef alarak ”Bülent Arınç kendi damadını kurtarınca bir özgüven geldi kendine.. Masum ve mazlum varsa giderilsin de bu genelleme FETÖ’cü sevdası nedir?” dedi.

ENGİNYURT: SAYIN CUMHURBAŞKANIM, SİZİN TAKDİRİNİZE BIRAKIYORUM

MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt da Arınç’ın açıklamalarını hedef alarak Erdoğan’a çağrıda bulundu. Enginyurt’un paylaşımı şöyle:

”Bülent Arınç yine döktürmüş ‘KHK uygulamaları bir facia,evime temizliğe gelen KHK’lı kadını gördükçe ağlıyorum’ demiş. Bülent efendi! Bir facia var, o da sensin. Sayın Cumhurbaşkanım, KHK facia ise, KHK’ları çıkartan sizsiniz. Arınç ne demek istiyor takdir sizin.”

VAHAPOĞLU: YAZIKLAR OLSUN

MHP Genel Başkan Yardımcısı Hidayet Vahapoğlu, ise Twitter’dan yaptığı paylaşımda Arınç’a ”Yazıklar olsun” sözleriyle tepki göstererek şu ifadelere yer verdi:

”Anlaşılan, 15 Temmuz gecesi katledilen 251 Şehide, 3000 civarındaki Gazi’ye, bombalanan TBMM’ne, TC’nin yurtdışında yerlebir edilen itibarına vb.. üzülmüyorsun ve bağımsız yargı kararlarına saygı duymuyorsun ki bu lafları edebiliyorsun. Yazıklar olsun”