MHP'li Yalçın: Kılıçdaroğlu geçmişteki açılım cinnetinin bugünkü kurbanı olacak

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na "Kemal Kılıçdaroğlu’na geçmişteki açılım ve çözüm cinnetinin bugünkü kurbanı olacağını hatırlatıyoruz." diye seslendi.

MHP'li Yalçın: Kılıçdaroğlu geçmişteki açılım cinnetinin bugünkü kurbanı olacak

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik saldırıyla ilgili olarak MHP’nin tepe yönetimindeki Semih Yalçın’dan yazılı bir açıklama geldi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Semih Yalçın’ın yaptığı açıklamada, CHP lideri Kılıçdaroğlu’na açıkça tehdit içeren “Kurban olursun” mesajı dikkat çekti.

Yalçın açıklamasında partisinin ‘Cumhur İttifakı’ndaki ortağı AKP’nin geçmişteki “çözüm süreci” politikasına atıf yaparak şu ifadeleri kullandı:

“Geçmiş seçim süreçlerinde doğu ve güneydoğuda demokratik özerklik sözü veren, her vesileyle PKK’nın siyasi kanadını okşamayı ihmal etmeyen Kemal Kılıçdaroğlu’na geçmişteki açılım ve çözüm cinnetinin bugünkü kurbanı olacağını hatırlatıyoruz. Halkın bunları bir kenara yazdığının ve unutmadığının, bundan sonra da unutmayacağının altını çiziyoruz.”

“Şehit cenazelerindeki tepkilerin faturasını Cumhur İttifakı’na ve özellikle de MHP’ye çıkarma çabası alçakçadır.” diyen Yalçın,”CHP yanlısı birtakım gazetecilerin ‘Fırsat bu fırsat’ diyerek algı çalışmasına soyunması da dikkatlerden kaçmamaktadır. CHP üç beş belediye alınca bitleri kanlanan bir takım solcu gazeteciler aşka gelmiştir. Nerede bir kıvılcım çıkıp yangına dönüşse bunlar kalemlerini ve dillerini pis bir körük gibi kullanarak alevleri harlandırmaya çalışmaktadır. Bazı gazeteci taslaklarının Sayın Kılıçdaroğlu’na yönelik saldırıdan Sayın Cumhurbaşkanı’nı ve Sayın Bahçeli’yi sorumlu göstermesi de bu kabil rezil provokasyonlardandır. 31 Mart’ın sarhoşluğuyla alabildiğine şımarık ve fütursuz hareket edenlere biz şimdiden hatırlatalım. Bu gidiş, gidiş değildir. Böyle frensiz, vitessiz ve son sürat gidenler, bariyerlere toslar. Milletin tepkileri hafife alınmamalıdır. Şapkadan tavşan çıkarırcasına her şeyden provokasyon ve tertip çıkarmaya çalışılmamalıdır. Herhangi bir vatandaşın anlık taşkınlığından örgütlü ve maksatlı hareket üretme gayretinden vazgeçilmelidir. Asıl kutuplaştırma, asıl ayrımcılık buradadır.” ifadelerini kullandı.

“Faturanın MHP’ye çıkarılmasına izin vermeyeceğiz.” diyen MHP Genel Başkan Yardımcısı, “Her konuda kamuoyunun nabzını elde tutacağız. MHP’ye ve onun saygın Lideri Sayın Devlet Bahçeli’ye saldırarak kendi kirli siyasetleri örtmeye çalışanların kirli tezgahlarını başlarına geçireceğiz. Barış, adalet, demokratikleşme, insan hakları gibi göz boyayan bahanelerle PKK’nın siyasi temsilcilerini aklamaya çalışan çirkin siyaseti, onu sergileyenlerin yüzüne vurmaya devam edeceğiz. PKK’nın kanlı eylemlerini, cinayetlerini, bebek katillerini, hendek siyasetini unutturmayacağız.” ifadeleriyle açıklamasını tamamladı.