MHP’li Etimesgut Belediyesi'nde Ücretsiz spor alanları işletmelere devredildi

MHP’li Etimesgut Belediyesi’nden muhalefete oy veren Eryamanlılara ceza: Ücretsiz spor alanları işletmelere devredildi

MHP’li Etimesgut Belediyesi'nde Ücretsiz spor alanları işletmelere devredildi

Ankara Eryaman’da, belediyeye bağlı olan ve yakın zamana kadar parasız şekilde halkın yararlanabildiği tenis kortları ve halı sahalar ihaleyle özel işletmeye verilerek ücretli hale getirildi
Eryaman’da Etimesgut Belediye’sine bağlı olan ve yakın zamana kadar parasız şekilde halkın yararlanabildiği tenis kortları ve halı sahalar ihaleyle özel işletmeye verilerek ücretli hale getirildi. Eryaman Spor Tesisi’ndeki halı saha ve tenis kortlarının ücretli hale getirilmesinin yanı sıra tesis içerisinde bulundan Patika Kafe’nin giderek alanının genişlemesi ve parka yayılması da Eryaman halkının tepkisine neden oldu.

Belediyenin park içerisindeki kafenin kontrolsüzce genişlemesine göz yumduğunu belirten Eryaman halkı, belediyeye tenis kortlarının neden kafeye ihale edildiğini ve kafeye neden ayrıcalık tanındığı sorusunu yöneltti.

ETİMESGUT BELEDİYESPOR’A DEVREDİLDİ

Tesisin ücretli hale getirilmesinin ardından yurttaşlar yeniden ücretsiz olması için Eryaman’da imza toplamaya başladı. Toplanan binin üzerinde imzayla belediyeye giden yurttaşlar, Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel’in alaycı ve tehditkâr tavrıyla karşılaşırken yazılı olarak da tesislerin artık ücretsiz olarak hizmet vermesinin mümkün olmayacağı geri dönütünü aldılar. Ayrıca belediyeden Eryaman Spor Tesisi’ndeki işletme için yapılan ihale tutanaklarını talep eden yurttaşlar yine olumsuz bir dönüt aldı.

Ücretli hale getirilmesine gerekçe olarak tesisin Etimesgut Belediyespor’a devredildiğini ve oradaki işletmeden yüksek kira bedeli alındığı ve bu nedenle de işletmenin bunu karşılayabilmesi için kortları ve halı sahaları ücretli hale getirdiği sözlü olarak yurttaşlara bildirilmiş.

“YURTTAŞLAR CEZALANDIRILIYOR”

Eryamanlılar bu uygulamaların derhal son bulması için çalışmalarına devam ediyor. Sporun teşvik edilmesinin belediyelerin asli görevlerinden biri olduğunu belirten yurttaşlar, bu uygulamaların son yerel seçimde Eryaman bölgesinden muhalefete büyük oranda oy çıkmasının cezalandırılması olarak yorumluyor.