MHP'li Enginyurt'tan 'çakar' savunması: Mafya babalarının da var ama milletvekili gündeme getiriliyor

MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, vekillere çakar iznini eleştirenlere tepki göstererek, "Türkiye'de mafya babalarının çakarlı arabası var. Bu gündeme gelmiyor, milletvekili gündeme getiriliyor. Bunun kime ne rahatsızlığı var" ifadesini kullandı.

MHP'li Enginyurt'tan 'çakar' savunması: Mafya babalarının da var ama milletvekili gündeme getiriliyor

Meclis’te son anda İçişleri torba yasasına eklenen bir maddeyle milletvekili araçlarına çakarlı geçiş üstünlüğü verilmesi tepki çekerken, MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt’tan savunma geldi. Enginyurt, “Türkiye’de mafya babalarının çakarlı arabası var. Bu gündeme gelmiyor, milletvekili gündeme getiriliyor. Bunun kime ne rahatsızlığı var” ifadelerini kullandı.

Hürriyet’ten Umut Erdem’in haberine göre Enginyurt konu hakkında şunları söyledi: “Türkiye’de mafya babalarının çakarlı arabası var. Dört koruması var. Bu gündeme gelmiyor, milletvekili gündeme getiriliyor. Milletvekili yapmış olduğu siyasi görev dolayısıyla ister istemez muhalifleri tarafından her zaman saldırıya maruz kalabilir. Millet tarafından değil, siyasi muhalifleri ve muarızları tarafından sözlü saldırıya maruz kalıyoruz. Fiili saldırı oluyor. Kemal Kılıçdaroğlu’na olmadı mı? Birçok milletvekiline Meclis’te bile saldırılmadı mı?”

“Mafya babalarına can güvenliğinden dolayı veriyorlar. Can güvenliğini bir şekilde bahane ediyorlar demek ki kendilerini örgütlere tehdit ettiriyorlar. Onun bir altyapısı oluşturulmuştur. Geçmiş dönemde de milletvekilliği yaptım, bizim arkadaşlarımız hiç koruma talep etmiyor. Milletvekili halktan korkuyorsa koruma talep eder. Böyle bir korkumuz yok hamdolsun. Biz milletin içindeyiz. MHP milletvekilleri için söylüyorum, her hafta sonu muhtarlar toplantısında, düğünde, cenazede her yerde biz varız. Hiçbirimizin de bir koruması yok; çünkü korunacak bir şeyimiz yok. Ama trafikte de bir sıkışıklık halinde olası olayların önüne geçmek adına böylesi bir uygulama niye bu kadar büyütülüyor?”