MHP'li belediyede 'Canikli' krizi: Tüm hizmetlerimizi engelliyor

Giresun’un Alucra İlçesi’nin MHP’li Belediye Başkanı Suat Aybar, AKP’li vekil ve eski Bakan Nurettin Canikli’yi suçladı “Hizmetlerimizi engelliyor” dedi.

MHP'li belediyede 'Canikli' krizi: Tüm hizmetlerimizi engelliyor

Giresun’un Alucra ilçesi Belediye Başkanı MHP’li Suat Aybar, darp iddiasıyla kendisinden şikayetçi olan Fen İşleri Müdürü Emin Aksu’nun ‘rüşvet aldığı’ gerekçesiyle açığa alındığını açıkladı. Aybar, açıklamasında, AKP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Nurettin Canikli ile ona yakın olan ‘Prens’ diye birisini suçladı, “tüm hizmetleri engelledikleri”ni öne sürdü.

Yazılı bir açıklama yapan MHP’li başkan Aybar, ilçeye yapılacak hizmetlerin Nurettin Canikli tarafından engellendiğini iddia ederek, bütün çalışmalarının ‘Prens’ diye bilinen bir kişiye ses kaydıyla gönderildiğini söyledi.

8 ay önce ‘Cumhur İttifakı’nın adayı olarak seçildiğini ve verdiği sözleri tutmak ve ilçeye hizmet etmek için çalışmalarını sürdüğünü söyleyen Aybar, “Şartlar ne olursa olsun Alucra’mızı bu bataklıktan kurtarmak amacındayız. Oysa geldiğimiz günden bu zamana belediyemizde olan muhalif gurup olan kişiler yüzünden bütün hizmetler aksatılmıştır. Belediye bünyemizde bulunan bu kişilere belediyemizde ayırt etmeksizin olduğu görevlerde kendilerine iyi niyetimden dolayı güvenmekte hata ettiğimi daha sonra anladım” değerlendirmesinde bulundu.

Seçilmesinin ittifakın başarısı olduğunu belirten Suat Aybar, “Buna rağmen yapmak istediğimiz tüm hizmetleri sayın Nurettin Canikli engellemiştir. Belediyemizde çalışan Fen İşleri Müdürü Muhammet Emin Aksu’nun yaptığı görev işinde rüşvet yediği ve görevini kötüye kullanmış olup açığa alınmıştır. Yaptığı yolsuzluklar konusunda Alucra Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulmuştur. Bu şahsa prens sahip çıkarak başka boyutlara götürmektedir. Ben bu boyutların içinde olmam.” dedi.

CANİKLİ İPTAL ETTİRDİ

Aybar “Belediyedeki usulsüzlüklere rağmen sayın İçişleri Bakanımız tarafından gönderilen müfettişi 15 gün görevli olmasına rağmen geldiği gün itibariyle Sayın Nurettin Canikli tarafından görevi iptal edilmiştir.” ifadesinde bulundu.