MHP’li belediye: AKP döneminden 30 yolsuzluğu tespit ettik, hesap verme zamanı

Kırıkkale'nin Yahşihan Belediye Başkanlığını AKP'li Ahmet Sungur'dan devralan MHP'li Osman Türkyılmaz, belediyenin borcunun 21 milyon TL olduğunu açıklarken, 30'a yakın yolsuzluk tespit edildiğini belirtti ve sadece bir kişinin 146 bin 275 lirayı zimmetine geçirdiğini açıkladı.

MHP’li belediye: AKP döneminden 30 yolsuzluğu tespit ettik, hesap verme zamanı

31 Mart yerel seçimlerinde Yahşihan Belediye Başkanı seçilen MHP’li Osman Türkyılmaz, AKP’li döneme ait olan 21 milyon liralık borç miktarını belediyenin resmi internet hesabından açıkladı.

AKP’li Ahmet Sungur’dan görevi devraldıktan sonra, belediyede yaptırdığı incelemelerin sonuçlarını sosyal medya hesabında duyuran Kırıkkale’nin Yahşihan Belediye Başkanı Türkyılmaz ilan, reklam, imar ve su birimlerinde 30’a yakın yolsuzluk olduğunu açıklayarak, “İlçemizde göreve geldikten sonra başlatmış olduğumuz araştırmalar neticesinde başta reklam, ilan, imar, su gibi birimlerde olmak üzere 30’a yakın yolsuzluk tespit edilmiştir. Dosyalar savcılığa iletildikçe kamuoyu ile paylaşılacaktır” dedi.

BİR KİŞİ 150 BİN LİRA ZİMMETE GEÇİRDİ

Zimmete ilişkin açıklama da bulunan Yahşihan Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz, belediye de çalışan bir personelin ilçe sınırları içerisindeki işyerlerinden reklam ve işgaliye bedeli adı altında para toplayıp zimmetine geçirdiğini söyledi. Paraların toplanan işyerlerinde tutanak tutulduğunu kaydeden Başkan Türkyılmaz zimmete geçirilen miktarın yaklaşık 150 bin lira olduğunu ve konunun savcılığa intikal ettirildiğini dile getirdi.

Emlak ve reklam paralarını zimmete geçiren halkın parasını cebine atanların adalete hesap vermeleri için üzerlerini düşeni yerine getireceklerini kaydeden Türkyılmaz “Yahsihan halkına hesap verme zamanı geldi. her kuruşun hesabı halka verilecegi gibi halkın parasını hiç edenler yargı önünede çıkarılacak. Halka ve adalete hesap verecek olan kişiler hesabını ahirette de mutlaka vereceklerdir. Söz verdik sözümüzü tutuyoruz” dedi.