MHP'den Davutoğlu açıklaması: Olacakları önceden söyleyelim de...

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun "MHP adeta AK Parti tabanına hortum bağlamış" sözlerine tepki gösteren MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın "Davutoğlu asıl maksadını gizleme şeytanlığına kaçmaktadır" dedi.

MHP'den Davutoğlu açıklaması: Olacakları önceden söyleyelim de...

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun MHP hakkında yaptığı açıklamalara MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın’dan sert yanıt geldi.

Yalçın, “Ahmet Davutoğlu, ‘MHP adeta Ak Parti tabanına hortum bağlamış’, ‘MHP ile ittifak bitirilmeli’ gibi temelsiz, akılsız ve öngörüsüz açıklamalarla aklınca hedef şaşırtmaktadır. Davutoğlu, uluslararası aktörler adına seçmen tabanında anafor oluşturarak kendi partisinin altını oyma vazifesini ifa ederken; asıl maksadını gizleme şeytanlığına kaçmaktadır” dedi.

MHP’li Yalçın sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada sert ifadeler kullanarak şunları kaydetti;

“BOZGUNCULUK GİRİŞİMLERİNE MHP’YE KARŞITLIK OLUŞTURARAK YÖN VERMEKTE”

Semih Yalçın “Mazul ve sakıt” dediği Davutoğlu için “Bir süredir AK Parti içindeki bozgunculuk ve tefrika girişimlerine, MHP’ye dönük karşıtlık cephesi oluşturarak yön vermeye çalıştığı gözlenmektedir. Davutoğlu’nun MHP muarızı kesilmesinin arka planında, partimizin siyasette oynadığı dominant ve etkin ama yapıcı rolün baltalanması için kendisini yeni fitne odağı rolüne hazırlayanların rahatsızlığı kadar, cemaziyelevvelinin partimizce iyi bilinmesinin mahcubiyeti de vardır.” ifadelerini kullandı.

“ASIL MAKSADINI GİZLEME ŞEYTANLIĞINA KAÇMAKTADIR”

Davutoğlu’nun ‘MHP adeta Ak Parti tabanına hortum bağlamış.’, ‘MHP ile ittifak bitirilmeli.’ gibi sözleri için ‘aklınca hedef şaşırtmaktadır’ denilen açıklamada “Davutoğlu, uluslararası aktörler adına seçmen tabanında anafor oluşturarak kendi partisinin altını oyma vazifesini ifa ederken; asıl maksadını gizleme şeytanlığına kaçmaktadır. Mazul ve sakıt olmakla maruf eski başbakanın; MHP gündemli ama aslında AK Parti hedefli tespit ve değerlendirmelerinin amacı, elbette partisinin hayrı ve selameti değildir.” ifadelerine yer verildi.

“ÜSTÜMÜZDA KALMASIN”

MHP’li Semih Yalçın, Davutoğlu ve Babacan gibi isimleri uluslararası aktörlerin harekete geçirdiğini savunduğu açıklamada “Türkiye’yi bölgesinde ve dünyada eriştiği güçlü ve müessir konumdan uzaklaştırmanın yolu, güçlü Cumhur İttifakından ve millî iradenin ürünü olan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminden kurtulmaktan geçmektedir. Bunun içindir ki kendi partilerinde fısk ve fücura meyilli; vefa, minnet ve kaderdaşlık duygusundan, dava adımlığı evsafından mahrum Davutoğlular ve Babacanlar, baştan çıkarıcı vaatlerle süslenip püslenip sahneye çıkarılmıştır. Elhak, bitpazarına nur yağmayacaktır. Mademki sadece kendi yetiştikleri; sayesinde isim, şöhret ve dünyalık sahibi oldukları partilerine değil, bütün Türkiye’ye zarar vermeyi göze alan bu orta malı politikacı tipleri bir alamete bindirilmiş; biz olacakları şimdiden söyleyelim de ikaz sorumluluğu üstümüzde kalmasın: Davutoğlu tarafından MHP’nin hortum bağladığı iddia edilen seçmen kitlesi, hem partisine hem de ülkeye sahip çıkmakla kalmayacak; sağduyu ve ferasetini göstererek Cumhur İttifakı’na da Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne de desteğini sürdürecektir. Çünkü milletimiz iyi bilmektedir ki Türkiye’nin selameti Yenikapı ruhunun korunmasında ve bu ruhun siyasetteki aksisedası olan Cumhur İttifakının yaşamasındadır. Bekamız, güçlü ve hızlı bir demokratik yönetim modeli olan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin devamındadır.” diye yazdı.

AHMET DAVUTOĞLU NE DEMİŞTİ?

YouTube’da gazeteci Yavuz Oğhan’ın ‘Bidebunu İzle’ programında İsmail Saymaz, Akif Beki ve Yavuz Oğhan’ın başbakanlık dönemiyle ilgili sorularını yanıtlayan Davutoğlu, MHP ile ilgili şöyle konuşmuştu:

“AK Parti’nin girdiği ittifak ilişkilerine girmesinden rahatsız olduğumu hep söyledim. Mart ayında bunu Erdoğan’a da aktardım. Bu ittifak ilişkisi AKP’nin doğasını bozmakta ve MHP’ye oy kaçırmaya neden olacağını anlatmaya çalıştım. Bundan dolayı Bahçeli’nin bana öfkelenmesini anlarım. Ama benim anlayamadığım şey, kendileri için makamımdan ayrılmayı göze aldığım kişilerin hedefinde olmam. Benim yakınlarımın, eşimin konferansının iptal edilmesini anlayamam”