MHP'den CHP'nin Suriye Konferansı'na tepki: Kara bir leke

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, CHP tarafından İstanbul'da düzenlenen Uluslararası Suriye Konferansı'na ''CHP tarihinde kara bir leke'' sözleriyle tepki gösterdi.

MHP'den CHP'nin Suriye Konferansı'na tepki: Kara bir leke

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, CHP tarafından ‘Suriye’de Barışa Açılan Kapı’ başlığıyla düzenlenen Uluslararası Suriye Konferansı’nı hedef aldı.

Sosyal medya hesabından konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Büyükataman, konferansın CHP tarihinde ‘kara bir leke’ olarak yerini alacağını söyleyerek “Açılışta konuşan CHP liderinin Suriye’deki terörü ‘El Kaide ve türevi terör örgütleri’ sözleriyle ifade etmesi, PKK’nın uzantıları PYD/YPG’den bahsetmemesi ‘YPG terör örgütü değildir, kendi vatanını kurtarmak için örgütlenmiş bir oluşumdur’ sözünden dönmediğini göstermektedir. Bu yaklaşım şaşırtıcı değildir zira Kılıçdaroğlu’na göre ‘Türkiye’ye kim saldıracaktır ki’ S-400 alıyoruz. Görülmektedir ki Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin coğrafi konumundan habersizdir. Galiba hesap makineleriyle meşgul olmaktan tarih okumaya da fırsat bulamamıştır” ifadelerinde bulundu.

Büyükataman eleştirilerine şu sözlerle devam etti:

”Türkiye sınırı boyunca yuvalanan PKK terörünün, sınırımızın hemen dibinde oluşturmaya çalıştığı sözde Kürdistan’ın Suriye ayağını görmezden gelen, Türkiye’nin sınır dışı operasyonlarına karşı çıkan CHP yönetimi şimdi de SDG yapılanmasını aklama uğraşı içerisinde midir? Terörün bitirilmesi ve Türkiye Cumhuriyeti’nin bekasının sağlanmasına yönelik Türkiye’nin yürüttüğü çalışmalara bir katkı sunmak yerine; Türkiye ve Türk düşmanlarının sözcülüğüne girişmeyi Gazi Mustafa Kemal’in ‘Yurtta sulh, cihanda sulh!’ ilkesiyle açıklamak, ucubeliğin son noktasıdır.”

Büyükataman ayrıca Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’na teşekkür ederek “Esad rejiminin sözcülerini Türkiye Cumhuriyetine meydan okutmak için ülkeye davet eden Kılıçdaroğlu ihanet içerisindedir. Dışişleri Bakanlığımızın bu isimlere vize vermemiş olmasını memnuniyetle karşıladığımızı ifade eder, Sayın Bakan’a büyük Türk milleti adına teşekkür ederim” dedi.