MHP'den Bülent Arınç tepkisi: Cumhurbaşkanı Erdoğan'a savaş açmıştır...

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi Arınç'ın TV programında yaptığı açıklamalar MHP'nin önde gelen isimlerinin büyük tepkisini çekti.

MHP'den Bülent Arınç tepkisi: Cumhurbaşkanı Erdoğan'a savaş açmıştır...

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi ve eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, bugün konuk olduğu bir TV programında CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na verilen 9 yıl 8 aylık hapis cezasını eleştirmişti. Arınç kayyım kararı ile Mardin Büyükşehir Belediye Başkanlığından alınan HDP’li Ahmet Türk için de “Ahmet Türk’ün terörle alakası yoktur. Barış olsun isteyen biridir.” demişti.

Arınç’ın yaptığı bu açıklamalarından ardından Cumhur İttifakı’nın MHP kanadından büyük tepki gelmeye başladı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin basın danışmanı Yıldıray Çiçek, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda “Bülent Arınç, PKK ve FETÖ safında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a savaş açmıştır. Savunduğu kişilerin tamamı PKK’yı ve HDP’yi aklamaya çalışan ve siyasi projelerini hayata geçirme çabası veren kişilerdir. AKP kendi bünyesindeki FETÖ ve PKK sevdalılarından kurtulmalıdır !” dedi.

Arınç’in sözlerine MHP’den gelen ağır tepkilerin bir başka adresi de MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt oldu. Enginyurt, Twitter hesabından “Bülent Arınç, Koskoca Yüksek İstişare Kurulu üyesi yanlış konuşmaz ya!Desem de olmuyor.
Bülent Arınç,KHK lı canlı bomba.Her şeyi yıkabilir.” uyarısında bulundu.