MHP'den Ali Erbaş'a istifa çağrısı: Utanıyoruz...

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin basın danışmanı Yıldıray Çiçek, 30 Ağustos hutbesinde Atatürk'e yer vermemesi nedeniyle Diyanet İşleri Başkanına istifa çağrısı yaptı.

MHP'den Ali Erbaş'a istifa çağrısı: Utanıyoruz...

Laiklik karşıtı yapısı ve faaliyetlerinin bir sonucu olarak en son 30 Ağustos hutbesinde Atatürk’ü anmayan Diyanet’e karşı eleştiriler MHP’yi de ses çıkarmaya zorladı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin basın danışmanı Yıldıray Çiçek, MHP’nin yayın organ Türkgün gazetesinde yer alan köşe yazısında, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’a istifa çağrısı yaptı.

“Atatürk’ü sevmiyorsan, onun kurduğu kurumda ne işin var?” başlıklı yazısında Çiçek, Diyanet için “Bu kurumu yöneten zihniyet Atatürk’ü anması ve ardından bir Fatiha göndermesi gereken hangi zaman olursa olsun Atatürk’ü yok sayarak, Türk tarihi ve Cumhuriyet değerleriyle açıktan kavga etmektedir. Bu kurumda alenen bir Atatürk düşmanlığı yapılmakta ve Atatürk ismi bilinçli bir şekilde yok sayılmaktadır.” derken, “Diyanet İşleri Başkanı sıfatını taşıyan birinin sosyal medya sayfasındaki paylaşımlarının altına yazılandan biz utanıyoruz. Kendisi utanıyor mu acaba?” diye sordu.

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı konuyla ilgili adım atmaya çağıran MHP’li Çiçek, Erdoğan’a “15 Temmuz günü FETÖ’nün suikastine uğramaktan son anda kurtulan Cumhurbaşkanı Erdoğan, böyle bir sicil sahibi karşısında artık gerekli önlemi almalı ve tavrını göstermelidir.” diye seslendi, “Teröristbaşı Fethullah Gülen’e duyduğu saygı ve sevginin yüzde birini Atatürk’e, hem de onun kurduğu kurum başında iken göstermeyen birisinin orada bir saniye kalmaması gerekmektedir.” ifadelerini kullandı.