MHP'den AKP'ye 'Türk futbolunu kurtaralım' çağrısı

MHP Kocaeli Milletvekili ve eski futbolcu Saffet Sancaklı, "Türk futbolunu kurtaracak acil eylem planı"nı açıklarken ''Bir gün haciz memurları kapıya geldiğinde taraftar da görecek ki kulüpler iflas etmiş.'' dedi. Sancaklı, AKP'li Alpay Özalan'a da çağrıda bulundu.

MHP'den AKP'ye 'Türk futbolunu kurtaralım' çağrısı

MHP Kocaeli Milletvekili ve milli futbolcu Saffet Sancaklı, Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada çalışmaları uzun bir süredir devam eden Kulüpler Birliği Yasası ile ilgili bir takım maddeleri ele alıp “çağrı” yaptı.

“Kulüpler Birliği Yasası’nı acilen getirmemiz lazım. 8 yıldır bekliyor burada” diyen Sancaklı, “Seyircileri de bir aile olarak görürsek baskı yapıyorlar yöneticilere şunu da alın bunu da alın. Yöneticiler de nasıl olsa cebinden harcamıyor parayı. Tamam diyorlar alalım. Hadi kredi çekin, hadi temlik verin. Ama sonra bir gün haciz memurları kapıya geldiğinde taraftar da görecek ki kulüpler iflas etmiş. Aslında çoktan iflas etmişler de taraftarların haberi yok. O yüzden yöneticilere diyorum ki çıkıp anlatın gerçekleri bu milleti kandırmayın. Taraftar da kabul etsin, bir an önce bu gömülmüş Türk futbolunu çıkaralım.” dedi.

AKP İzmir Milletvekili ve eski milli futbolcu Alpay Özalan’a da çağrı yapan Sancaklı, ”Burada görev iktidar partisine düşüyor. Alpay kardeşimiz var burada. Biz kendisiyle şerefle onurla milli takım formasını yıllarca giydik ama onun bir avantajı var. İktidar milletvekili. Biz ne kadar anlatırsak anlatalım siz elinizi taşın altınıza koymazsanız bizim bu işi becerme şansımız yok. Gelin bunu hep beraber toplayalım. Türk futboluna müdahale edip kurtaralım.” diye konuştu.