MHP teşkılatlarını İstanbul'a yığacak

MHP'nin 23 Haziran'da yapılması planlanan İBB seçimleri için tüm Anadolu'daki teşkılatlarını seferber edeceği belirtildi.

MHP teşkılatlarını İstanbul'a yığacak

Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) İstanbul seçimini yenileme kararının ardından AKP’nin Cumhur İttifakı’ndaki ortağı MHP’nin nasıl bir seçim stratejisi izleyeceğiyle ilgili detaylar belli oldu.

Habertürk‘ten Saliha Çolak’ın haberine göre İstanbul’da seçimlerin yenilenmesi kararı MHP Genel Merkezi’nde “sürpriz” olarak karşılanmadı. Bu nedenle kararın açıklanmasıyla eş zamanlı olarak olası seçim yenilenmesi taktikleri hemen devreye sokuldu. Genel Merkez’de Genel Başkan Devlet Bahçeli başkanlığı’nda toplanan kurmaylar ilk değerlendirmeleri yaptı ardından Başkanlık Divanı toplandı.

“HEMŞERİ”LİK İLİŞKİSİYLE OY AVI

Başkanlık Divanının YSK kararıyla eş zamanlı olarak izleyeceği stratejiyi uygulamaya koymak için İstanbul’da yaşayan 250 binin üzerinde nüfusa sahip kentlerin 15 il başkanını perşembe günü genel merkeze çağırdığı öğrenildi. 15 il başkanının ardından diğer il başkanlarının da genel merkeze çağrılacağı belirtildi.

Habere göre Genel Merkez kaynakları bu stratejiyi, “İstanbul aslında taşradan oluşuyor. Bütün Anadolu İstanbul’da, az çok her kentten göç almış bir şehir, hemşehrilik bağları devam ediyor. Bu tabloda Anadolu’ya siyaseten ayağa kaldırıyoruz, İstanbul’a hemşehri üzerinden ulaşacağız” diye açıkladı.

İl başkanlarından tüm güçleriyle İstanbul’da hemşehrileriyle buluşmaları, bire bir markaj yapmaları istenecek. İstanbul’da öncelikle hemşehri dernekleri ve kahvehanelerde görüşmeler yapılacak. Kanaat önderleri, hemşehri gruplarının içindeki etkili isimlerle özel görüşmeler yapılacak.

MHP kaynakları, “82 milyonun İstanbul ile ilişkileri var. Hemşehriler üzerinden İstanbul seçmenine ulaşmak en isabetli yol olarak görünüyor. Artık tüm Türkiye’deki teşkilatlarımızdan yüzünü İstanbul’a dönmesini, genel başkanımız gibi ‘mitili’ İstanbul’a atmalarını isteyeceğiz” yorumunu yaptı.