MHP İstanbul'da ilk kez belediye kazandı: "Tarihe not düştüm"

Düzen partilerinin ittifaklarla girdiği 31 Mart seçimleri, MHP'nin kuruluşundan bu yana İstanbul'da ilk kez ilçe belediyesi kazanmasına da yol açtı.

MHP İstanbul'da ilk kez belediye kazandı:

İstanbul’un Silivri ilçesinde belediye başkanlığı seçimlerini 31 Mart yerel seçimlerinde resmi olmayan sonuçlara göre, yüzde 46.78 oyla ‘Cumhur İttifakı’nın MHP adayı Volkan Yılmaz kazandı. Yılmaz böylece İstanbul’un 50 yıldaki MHP’li ilk ve tek belediye başkanı oldu.

1999 yılından beri CHP yönetiminde olan Silivri’yi kazanarak büyük bir gurur yaşadığını söyleyen Yılmaz, “Silivri’de hem Cumhurbaşkanımızın hem de evladı olmaktan her zaman gurur duyduğum Sayın Devlet Bahçeli’nin talimatları ve görevlendirmeleriyle bu göreve layık görüldüm. Silivri’de 28 Aralık 2018’de başlayan adaylık tespit etme sürecinden bugüne kadar olan zamanda Silivri halkıyla kucaklaşarak Silivri Belediyesi’ni kazanmış gözüküyoruz. Şu an resmi olmayan sonuca göre Silivri MHP’li bir belediye oldu ve bu bizim için önemli. Çünkü hem Cumhurbaşkanımıza hem de Genel Başkanım Devlet Bahçeli’ye karşı vazifemi yapmış bir kardeşleri olarak huzurlarına çıktım.” dedi.

Yılmaz, “MHP, 50 yıl sonra İstanbul’da bir ilçenin belediye başkanlığını üstlenmiş oldu. Ben de MHP’li bir belediye başkanı olarak MHP’nin İstanbul’daki 50 yıllık tarihini değiştirdim. Tarihe not düşerek tarihe geçtim” ifadelerini kullandı. (DHA)