MHP Genel Başkanı Bahçeli: Bana sorarsanız Öcalan avukatlarıyla görüşsün

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Abdullah Öcalan'ın 8 yıl sonra avukatlarıyla görüşmesine izin verilmesiyle ilgili "Bana sorarsanız görüşsün" derken, "Bunu büyüterek farklı noktalara getirilmemesi" gerektiğini söyledi.

MHP Genel Başkanı Bahçeli: Bana sorarsanız Öcalan avukatlarıyla görüşsün

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, dün akşam gazetecilerle iftarda buluşarak gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Bahçeli, partisinin 23 Haziran’daki İstanbul seçimleri için “strateji” olarak “hemşericilik” bağlantıları üzerinden bir propaganda yürütmesiyle ilgili olarak, İstanbul’da 250 binden fazla hemşerisi bulunan 15 ili esas alarak bir çalışma yürüteceklerini belirtti. MHP lideri, “hemşeri harekatı” olarak adlandırdıkları bu çalışma için “Bu ne demektir: bir kişi bir kişidir!” dedi.

“O SLOGAN ÇOK YANLIŞ”

Ekrem İmamoğlu’nun bir konuşmasında kullandığı “Her şey çok güzel olacak” sloganına da tepki gösteren Bahçeli, “2014-2013 yıllarında Emre Uslu denen bir kişinin sloganı bu. Şimdi bunu herkes kullanıyor. Bir de bütünleşenler var. Kimler var mesela? Güroymak’a giderken orada Norşin olarak isim değişikliğini ifade ederken ‘Her şey çok güzel olacak’ diyen bir eski cumhurbaşkanı var, FETÖ’cüler, PKK’lılar var. Slogan çok yanlış” dedi.

Sanatçıların İmamoğlu’na destek mesajlarına da tepki gösteren Bahçeli, bunlardan biri olan Cem Yılmaz’ı da hedef alarak, “Herkes Cem Yılmaz Bey’i sever ve çok güler. Ben ise onu görünce ‘önce bir elbiseni değiştir’ derim. Kravat tak, hatta takma başka bir şeyler yap. Belediye seçiminde oy vereceksen, git ver ama sana yönelmiş sevgiyi siyaseten istismar edip hepimizin alerjisini toplamaya vesile olma. Yüzde 49’u sevebilirsin ama yüzde 51’e de saygı duy. Ben, Cem Yılmaz’ı bundan sonra sevemem” dedi.

“GÖRÜŞMEYİ BÜYÜTMEMELİ”

MHP liderinin Abdullah Öcalan’ın 8 yıl sonra İmralı Cezaevi’nde avukatlarıyla görüşmesine izin verilmesiyle ilgili değerlendirmesi de dikkat çekti. Bahçeli, görüşmenin HDP seçmeninden gelebilecek oylar için bir taviz politikası gibi görülmemesi gerektiğini belirtirken, “Bu bir talep meselesidir. Avukatıyla uzun yıllar görüşememesinin ısrarlı bir şeklidir. Bir hanımefendi milletvekilinin cezaevinde 160 günden beri ölüm orucu tutmuş olmasındandır.” dedi.

“Böyle bir durum karşısında Sayın Cumhurbaşkanının ifade ettiği şekliyle; çözüm sürecini kapsamayan ama avukatının talebine verilen bir cevaptır.” diyen Bahçeli, “Bana sorarsanız avukatıyla görüşsün. Yani görüşmese dahi bunlar Kandil’den haberleşiyorlar zaten. Bunu büyüterek farklı noktalara getirerek hele hele PKK onun YPG’siyle onun HDP’siyle işbirliği yapıp seçim kazanma sevdasına kapılanlar ağızlarına böyle bir görüşmeyi almamaları lazım. Ağızlarına almaları gereken görüşme yattaki görüşmeler olmalıdır.” ifadelerini kullandı.

TÜSİAD’A O CÜMLEYİ TERSTEN OKUTURLAR, GALATASARAY O ŞAHSI AFOROZ ETSİN”

Devlet Bahçeli’nin hedefinde İmamoğlu’nu destekleyen Galatasaray Divan Kurulu Üyesi Hayri Kozak ve yeni seçime tepki gösteren TÜSİAD da vardı. Bahçeli, “TÜSİAD’ın söylemini doğru bulmuyorum. Şimdi bir başkan çıkmış bir cümle sarf ediyor. Ona o cümleyi tersinden okuturlar. Böyle şey olmaz. Yazık bu memlekete. TÜSİAD’ı halk da kabul etmiyor. TÜSİAD özelliğini kaybetmiştir, ciddiye alınır tarafı da kalmamıştır” derken, sarı kırmızılı kulübe de “Galatasaray yönetimi o şahsı aforoz etsin. Yani çok sayıda taraftarı bulunan spor kulübünü bir kişi bu şekilde istismar edemesin bir eksik kalsın bana göre Galatasaray.” çağrısı yaptı.