Metin Feyzioğlu 'normalleşiyor': Bu kez A Haber'e çıktı...

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Feyzioğlu 'Yargı reformu' pakedini anlatmak için A Haber'e çıktı, Saray'da Adli Yıl Açılışı'nı savundu.

Metin Feyzioğlu 'normalleşiyor': Bu kez A Haber'e çıktı...

2 Eylül’de Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda yapılacak Adli Yıl Açılış Töreni’ne katılmayı onlarca baro ve son olarak 20 Yargıtay üyesi reddederken Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu ise eleştirilere ‘normalleşme’ teranesiyle yanıt vermişti.

Son dönemde kritik her başlıkta iktidarın yanında konum almasıyla dikkat çeken Feyzioğlu, bu kez eleştirilere AKP’nin yayın organı A Haber‘in canlı yayınına çıkarak yanıt verdi.

Feyzioğlu’nun açıklamalarından bazı satır başları şöyle:

“YARGI REFORMU PAKETİNİ DESTEKLEMEK MİLLİ BİR GÖREVDİR”

“Siz gerçekten yargı reformu paketinin çıkmasını istiyor musunuz? Dünyaya bakıyorum FETÖ, PKK, DHKP-C öyle bir algı operasyonu kurmuş ki ‘Türkiye diktatörlüktür’ ‘Türkiye hukuk devleti değildir’ ‘yargı reformu aldatmacadır’ diyorlar. Bunun peşine diyecekler ki Türkiye’ye müdahale zemini oluşturmuştur. Yargı reformu paketini desteklemek milli bir görevdir. Diyorlar ki sen niye değiştin ben dün de aynısını söylüyordum. Sözlerimizde bir değişiklik yok. Doğruyu konuşarak bulacağız.

“EVİNİZDE Mİ AÇIKLAYACAK”

Yargı reformu strateji belgesi ilan edilirken de niçin Külliye’de cumhurbaşkanı ilan ediyor? Diyorlar. Rahmetli Demirel ve Ecevit başbakanlıkta yargı reformu paketi açıkladı. Önemli bir paketti. Şimdi Başbakanlık yok Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi var. Eee bunu kim açıklayacak. Devletin en üst makamı kimse çıkar 82 milyonun karşına açıklar ve taahhüt eder. Siz o taahhüt yerine getirilmezlerse hesap sorun. Nerede açıklanacaktı sizin evinizde mi açıklayacak.

“ELEŞTİRİLER SİYASİ VE İDEOLOJİK”

Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları kurumuna gidiyor arkadaşlarımız kurulun başkanvekiliyle toplantı yapıyor onu instagrama koyuyor sorun yok. Cumhurbaşkanının olduğu yere gidiyor orda sorun var. Bunun yanı sıra Bir başka partinin vekilleriyle fotoğraf veriyorsunuz. Ama vatandaşların hukuka ilişkin şikayetlerini gidermek için sayın Cumhurbaşkanıyla görüşmesini yerden yere vuruyorsunuz. Bunların hiçbirini samimi bulmuyorum. Siyasi ve ideolojik içerikli eleştirilerdir.