Metin Feyzioğlu: 24 Nisan'larda çağdaşlık uğruna 'Hepimiz Ermeniyiz' diyenlere inat 'Hepimiz Türküz'

TBB Başkanı Metin Feyzioğlu katıldığı bir panelde ''Her 24 Nisan’da göstermelik bir çağdaşlık uğruna ‘Hepimiz Ermeniyiz’ diyerek kendini Batı dünyasına kabul ettirmeye çalışanlara inat Hepimiz Türküz'' sözlerine yer verdi.

Metin Feyzioğlu: 24 Nisan'larda çağdaşlık uğruna 'Hepimiz Ermeniyiz' diyenlere inat 'Hepimiz Türküz'

Türkiye Barolar Birliği (TBB) ve Azerbaycan Büyükelçiliği iş birliğiyle Ankara’da “Uluslararası Hukuk ve İnsan Hakları Açısından 27. Yılında Hocalı Katliamı” konulu panel düzenlendi. Panele katılan TBB Başkanı Metin Feyzioğlu, ”Çağdaşlık ve modernlik uğruna ‘Hepimiz Ermeniyiz’ diyerek, kendini Batı dünyasına kabul ettirmeye çalışan, aslında işgal altındaki İstanbul’un aydınımsı bir devamı olan malumlara inat bugün diyoruz ki ‘Hepimiz Türküz’” sözlerine yer verdi.

Feyzioğlu konuşmasında, Hocalı’da yaşananları”soykırım” olarak nitelendirerek, şu sözlere yer verdi:

“Hukuk ve insanlık dışı bu kıyımla birlikte mağdurların taşınır taşınmaz mal varlıklarına el konulmuş, bölgede etnik arındırma uygulaması, kendine ‘uygar’ diyen dünyanın gözleri önünde gerçekleşmiştir. Türk olmaktan başka günahları olmayan, yaşlısı, genci, bebeği, erkeği ve kadınıyla 613 kişi, Taşnak çetelerinin etnik arındırma ve işgal planları doğrultusunda katledildi. Soykırımın sevk ve idaresinde doğrudan ya da dolaylı bir şekilde sorumluluk sahibi olan kişilerin bazıları, sonra ki dönemlerde Ermenistan devletinin en üst mevkilerine kadar gelmiştir. Bu, işgal ve kıyımın münferit bir eylem değil Ermenistan’ın benimsediği bir devlet politikası olduğunu da göstermektedir”

‘Hepimiz Ermeniyiz diyenlere inat Hepimiz Türküz’

“Hocalı şehitleri, her şehit gibi ancak unutulurlarsa ölürler. Her 24 Nisan’da göstermelik bir çağdaşlık uğruna ‘Hepimiz Ermeni’yiz’ diyerek kendini Batı dünyasına kabul ettirmeye çalışan, aslında işgal altındaki İstanbul’un aydınımsılarının bir devamı olan malumlara inat, bugün ‘Hepimiz Türk’üz’ diyoruz”

TBB Başkanı Metin Feyzioğlu, geçtiğimiz ay Rize’de siyasi parti il başkanlıklarına yaptığı ziyaret ve burada yaptığı açıklamaları nedeniyle çok sayıda baro tarafından eleştirilmişti.