Metin Akpınar'ın dosyası ayrıldı: "Hükümete karşı silahlı isyana tahrik etme" suçlaması

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, sanatçı Metin Akpınar hakkında yürütülen soruşturmada "Türkiye Cumhuriyeti Hükümetine karşı silahlı isyana tahrik etme" suçuna ilişkin dosyanın ayrılmasına karar verdi.

Metin Akpınar'ın dosyası ayrıldı:

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, sanatçı Metin Akpınar hakkında yürütülen soruşturmada “Türkiye Cumhuriyeti Hükümetine karşı silahlı isyana tahrik etme” suçuna ilişkin dosyanın ayrılmasına karar verdi.

Savcılığın, hazırlanan suç itibariyle görev kapsamına girdiği gerekçesiyle fezlekeyi İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderdiği belirtildi.

Akpınar hakkındaki diğer suçlarla ilgili soruşturmanın ise İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nda devam ettiği öğrenildi.

NE OLMUŞTU?

Sanatçılar Metin Akpınar ve Müjdat Gezen, Aralık ayında Halk TV’de Uğur Dündar tarafından sunulan Halk Arenası adlı programa konuk olmuş, Akpınar “Bu kutuplaşma ve karmaşadan kurtulmamızın tek çaresi demokrasidir. O noktaya ulaşabilirsek kavga gürültü olmadan bu işin içinden çıkarız” demişti.

Akpınar bu değerlendirmesini, “Ulaşamazsak ise belki lideri ayağından asarlar, belki mahzenlerde zehirlenerek ölür, belki de başka liderlerin yaşadığı kötü sonları yaşayabilirler” sözleriyle sürdürmüştü.

Aynı programın diğer konuğu Müjdat Gezen ise “Recep Tayyip Erdoğan, sen bizim vatanseverliğimizi sınayamazsın, haddini bil” demişti.

Programın yayınlanmasından iki gün sonra konuşan AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Akpınar ve Gezen ile ilgili olarak, “Beni ipe götüreceklermiş. Bunu sanatçı görünümü altındaki müsveddeler yapıyor. Senin her yerin sanatçı olsa ne yazar. Biz bu yola farklı çıktık. Senin haddine mi? Biz şehadete inanmış insanlarız. Biz bunların bedelini rahatlıkla ödemeye hazır insanlarız” demişti.

Ardından Müjdat Gezen “Cumhurbaşkanına Hakaret” suçundan, Metin Akpınar ise “Halkı Türkiye Cumhuriyeti Hükümetine Karşı Silahlı İsyana Tahrik etme” ve “Cumhurbaşkanına Hakaret” suçlarından adli kontrol talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Akpınar ve Gezen yurt dışına çıkış yasağı ve haftada bir gün karakola imza verme şartıyla mahkemeden serbest bırakılmıştı.