Meteoroloji'den kar ve fırtına uyarısı

Meteoroloji, Ege, Marmara ve Batı Karadeniz'e fırtına uyarısında bulundu. Türkiye genelinde ise soğuk ve kar yağışlı hava etkili olacak.

Meteoroloji'den kar ve fırtına uyarısı

Meteoroloji, Ege, Marmara ve Batı Karadeniz’e fırtına uyarısında bulundu. Türkiye genelinde ise soğuk ve kar yağışlı hava etkili olacak.

Meteoroloji’den yapılan son değerlendirmelere göre, İstanbul’da bugün karla karışık yağmur etkili olacak. Rüzgarın kuvvetli olması beklenen İstanbul’da fırtınaya karşı da uyarı yapıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Salı günü öğle saatlerinden itibaren Ege ve Marmara bölgeleri ile zamanla Batı Karadeniz’de kuzey yönlerden fırtına (60-80 km/saat); İstanbul’un kuzey kesimlerinde zaman zaman kuvvetli fırtına (90 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor. Çarşamba sabah saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenen kuvvetli fırtınanın oluşturabileceği ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç devrilmesi, kar yağışı veya kar örtüsü olan bölgelerde tipi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır” uyarısı yapıldı.

SICAKLIKLAR 3-6 DERECE DÜŞECEK

Türkiye genelinde ise etkili olan soğuk ve kar yağışlı hava etkisini sürdürmekle beraber sıcaklıkların 3 ila 6 derece düşmesi bekleniyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun batısı, Güneydoğu Anadolu ile Hakkari, Bingöl, Muş, Bitlis ve Erzurum çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Doğu Anadolu’nun doğusu ile yarın zamanla Marmara’nın güney ve batısı, İç Ege, İç Anadolu’nun kuzey batısı ile Batı Karadeniz’in iç kesimlerinde karala karışık yağmur ve kar şeklinde beklenen yağışların Kıyı Ege, Akdeniz kıyıları, Gaziantep, Kilis, Adıyaman, Elazığ çevreleri ve Malatya’nın güney ilçelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak, İç Ege, Marmara’nın güneydoğusu, Eskişehir çevreleri, Çankırı’nın batı kesimlerinde yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.