Metal işçisi yılbaşını MESS önünde kutlayacak

MESS'in dayatmalarına karşı bir süredir fabrikalarda uyarı eylemleri yapan metal işçileri, yeni mücadele takvimini açıkladı.

Metal işçisi yılbaşını MESS önünde kutlayacak

HABER MERKEZİ

Metal sektöründeki toplu sözleşme görüşmelerinde düşük zam, üç yıllık sözleşme ve hak gasplarını dayatan patron örgütü MESS’e karşı işçilerin eylemleri devam ediyor.

Yaklaşık 120 bin işçiyi ilgilendiren ve 2019-2021 yılları arasını kapsayan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamamış ve sürecin arabulucu ile devam edeceği açıklanmıştı.

Tarafların arabulucu gözetiminde toplantı yapacağı bugün de işçiler fabrikalarda eylemlerini sürdürdü. İşçiler tüm vardiyalarda alkış ve sloganlar eşliğinde birlikte yemeğe çıkıp birlikte işbaşı yaptı. Eylemlere Kocaeli, Bursa, Bilecik, Mersin, Osmaniye ve birçok ildeki fabrikada Birleşik Metal-İş Sendikası’nda (BMİS) örgütlü işçilerden katılım oldu.

Öte yandan BMİS, 26 Aralık Perşembe (yarın) itibariyle hayata geçirilecek mücadele takvimini de duyurdu. Buna göre yapılacak eylemler şöyle:

-26 Aralık Perşembe günü vardiya girişlerinde servislerden inilecek, tüm işçiler toplandıktan sonra fabrikalara kadar yürünecek. Fabrika girişinde bildiri okunacak, yürüyüş ve açıklama tamamlandıktan sonra işbaşı yapılacak,

-30 Aralık Pazartesi günü metal işçileri MESS genel merkezi önünde yılbaşı kutlaması yapacak,

-Bir önceki hafta başlayan fazla mesailere kalmama eylemi, 23-30 Aralık haftası devam edecek,

-Sözleşme süreci boyunca işyeri sendika temsilcileri tüm mesailerini işyerlerinde ve vardiyalarda toplu sözleşme faaliyetleriyle ilgili kullanacak.