Metal işçilerinin Ankara yürüyüşüne polis saldırısı: Çok sayıda gözaltı var

Hakları için Ankara'ya yürüyüşe geçen BMİS üyesi metal işçilerine polis saldırdı.

Metal işçilerinin Ankara yürüyüşüne polis saldırısı: Çok sayıda gözaltı var

Eskişehir’de Zeytinoğlu grubu bünyesindeki Entil Endüstri, Hapalki Döküm ve Tarkon Makine iş yerlerinde çalışan ve yaklaşık 5 aydır maaşlarını alamayan işçilerin yürüyüşü polis saldırısıyla karşılaştı.

Eskişehir Espark önündeki direniş alanında polisin cop ve biber gazıyla saldırdığı Birleşik Metal-İş Sendikası (BMİS) üyesi işçilerden bir kısmı hastaneye kaldırıldı. Hastaneye kaldırılanlar arasında BMİS Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu’nun da olduğu öğrenildi.

29 GÖZALTI

BMİS’in yaptığı açıklamaya göre saldırısının ardından çok sayıda işçi de gözaltına alındı. BMİS Eskişehir Şubesi’nden aldığımız bilgiye göre saldırıda gözaltına alınan işçi sayısı 29.

BMİS’in sosyal medya sayfasından, Genel Başkan Adnan Serdaroğlu ve sendika yöneticileri ile işçilerin hastaneden fotoğrafları paylaşıldı:

Haklarının ödenmesi talebiyle bir ayı aşkın süredir eylemler yapan, bugüne dek 9 bine yakın imza toplayan, bakanlara ve milletvekillerine mektuplar yazan Birleşik Metal-İş Sendikası (BMİS) üyesi işçiler, 22 Ekim’de açlık grevine başlamıştı.

Eskişehir Espark önünde direniş çadırı kuran işçiler, bu sabah da Ankara’ya yürüyüş kararını uygulamaya geçirecekti.