Metal işçilerinden fabrikalarda uyarı eylemleri

Toplu sözleşme görüşmelerinde patronların yaptığı sefalet dayatmasına boyun eğmeyen işçiler bugün itibariyle fabrikalarda uyarı eylemlerine başladı.

Metal işçilerinden fabrikalarda uyarı eylemleri

Metal iş kolunda patron örgütü Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) yapılan toplu iş sözleşmesi görüşmeleri 7 Aralık tarihinde anlaşmazlıkla sonuçlanmış ve uyuşmazlık tutanağı tutulmuştu.

MESS’in sefaleti dayatan tekliflerine karşı işçiler bugün ülkenin birçok bölgesindeki fabrika ve işyerlerinde uyarı eylemleri yaptı.

Dün ‘Metal İşçileri Mücadeleye Başlıyor’ başlıklı bir sonuç bildirgesi yayınlayarak eylem planlarını açıklayan Birleşik Metal İşçileri Sendikası (BMİS) üyesi işçiler Bursa’dan Gebze’ye, Ankara’dan Bilecik’e kadar bir çok il ve ilçedeki fabrikalarda mesailerine kitlesel yürüyüşler düzenleyerek başladı. MESS’in kazanılmış haklarına göz diktiğini söyleyen işçiler, “MESS MESS şaşırma, sabrımızı taşırma!”, “İş, ekmek yoksa barış da yok!”, “Direne direne kazanacağız!” yaptıkları eylemlerle açlık ve sefalet dayatmalarına karşı mücadeleye hazır ve kararlı olduklarını gösterdi.

İşçilerin patronlara uyarı eylemlerinden fotoğraflar BMİS’in sosyal medya sayfalarıdan paylaşıldı.