Metal işçileri MESS dayatmalarına karşı eylemlerine devam edecek

Birleşik Metal İşçileri Sendikası, Toplu İş Sözleşmesi sürecindeki dayatmalara karşı 2. haftalık eylem planını açıkladı.

Metal işçileri MESS dayatmalarına karşı eylemlerine devam edecek

Birleşik Metal İşçileri Sendikası, metal iş kolunda 7 Ekim’de başlayan MESS Grup Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri kapsamında 4 Aralık 2019 tarihinde yapılan beşinci toplantıda anlaşma sağlanamadığını uyuşmazlık tutulmasının ardından ‘Metal İşçileri Mücadeleye Başlıyor’ başlıklı bir sonuç bildirgesi yayınlayarak eylem planlarını açıklayan Birleşik Metal İşçileri Sendikası (BMİS) üyesi işçiler Bursa’dan Gebze’ye, Ankara’dan Bilecik’e kadar bir çok il ve ilçedeki fabrikalarda mesailerine kitlesel yürüyüşler düzenleyerek başladı. MESS’in kazanılmış haklarına göz diktiğini söyleyen işçiler, “MESS MESS şaşırma, sabrımızı taşırma!”, “İş, ekmek yoksa barış da yok!”, “Direne direne kazanacağız!” yaptıkları eylemlerle açlık ve sefalet dayatmalarına karşı mücadeleye hazır ve kararlı olduklarını gösterdi.

METAL İŞÇİLERİ YILBAŞINI MESS ÖNÜNDE KUTLAYACAK!

MESS Grup TİS sürecinde geçtiğimiz hafta başlayan “uyuşmazlık süreci eylemleri” önümüzdeki hafta da devam edecek. BMİS’e bağlı metal işçileri 30 Aralık pazartesi günü işveren sendikası MESS genel merkezi önünde yılbaşı kutlaması yapacak.

METAL İŞÇİLERİ KARARLI!

BMİS tarfından açıklanan 23-30 Aralık haftası eylem takvimi özetle şu şekilde:

1- 25 Aralık Çarşamba günü, tüm vardiyalarda işçiler alkışlarla ve sloganlarla hep birlikte yemek paydosuna çıkacak, yemeği birlikte yiyecek ve birlikte işbaşı yapacaktır.
2- 26 Aralık Perşembe günü servislerden fabrikalara yürüyüşler yapılacak. Fabrika girişinde bildiri okunacak, açıklama tamamlandıktan sonra işbaşı yapılacak.
3- 30 Aralık Pazartesi günü metal işçileri MESS genel merkezi önünde yılbaşı kutlaması yapacaktır.
4- Bir önceki hafta başlayan fazla mesailere kalmama eylemi, 23-30 Aralık haftası devam edecek.