Messenger, WhatsApp ve Instagram birleştirmek için düğmeye basıldı

Facebook kurucusu Mark Zuckerberg sahibi olduğu Messenger, WhatsApp ve Instagram platformlarını birleştirerek birbirleriyle iletişim sağlaması için düğmeye bastı.

Messenger, WhatsApp ve Instagram birleştirmek için düğmeye basıldı

Son zamanlarda özellikle Türkiye’de, Facebook’un büyük bir düşüş yaşadığı hepimizin bildiği bir durum. Ancak bu durum Zuckerberg için çok da mühim değil. Çünkü Facebook’un düşüşünde yükselişe geçen Instagram da aynı şirketin çatısı altında bulunuyor. Kısacası Messenger, WhatsApp ve Instagram aynı çatı altında yani Facebook bünyesinde bulunuyor.

Zuckerberg’in ekibi bu üç platformdaki kullanıcıların birbirleriyle iletişim kurabilmeleri için bir düzenleme üzerinde çalışıyor. Yani üç platformun kısmen birleşeceğini söylemek mümkün.

Elbette burada akla şu gelmemeli. 3 platform tek bir platforma dönüşmeyecek. Her biri yoluna ayrı bir şekilde devam edecek. Fakat Instagram’dan WhatsApp’a ya da Facebook Messenger’a mesaj göndermek mümkün hale gelecek. Sistemin nasıl çalışacağı, üç platformun birbirine nasıl entegre edileceği henüz netlik kazanmış değil.

The New York Times’ın haberine göre bu proje üzerinde 1000’den fazla kişi çalışıyor. Zuckerberg’in üç uygulama üzerindeki entegrasyon işlemini 2019’un sonlarına ya da 2020’nin başlarına yetiştirmeyi planladığı belirtilmiş.