Merve Kavakçı'nın kızlarından sonra yeğeni de Saray'dan çıktı

İki kızının Saray'da danışman yapıldığı ortaya çıkan Merve Kavakçı'nın yeğeni Erva Kan'ın da Saray'da görevlendirildiği öğrenildi.

Merve Kavakçı'nın kızlarından sonra yeğeni de Saray'dan çıktı

İki kızının Saray’da danışman yapıldığı ortaya çıkan Merve Kavakçı’nın yeğeni Erva Kan’ın da Saray’da görevlendirildiği öğrenildi.

1999 yılında Meclis’teki başörtüsü krizi ile gündeme gelen Merve Kavakçı’nın, o dönemde ABD vatandaşı olduğu için milletvekilliği düşürülmüştü. Merve Kavakçı’nın, 2017 yılında Malezya/ Kuala Lumpur Büyükelçisi olarak atanması da tepkilere neden olmuştu.

Oda Tv’den Fethi Yılmaz’ın haberine göre, iki kızının da Cumhurbaşkanlığı danışmanlığında görevli olduğu ortaya çıkan Merve Kavakçı’nın yeğeni Erva Kan’ın da “Türkiye Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi/Proje Direktörü” olarak Saray’da görevlendirildiği anlaşıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Merve Kavakçı’nın kızı Mariam Kavakçı’yı Cumhurbaşkanlığı danışmanlığına atadığı geçen hafta gündeme gelmiş, ardından Kavakçı’nın diğer kızı Fatma Gülham Abushanab’ın da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın danışmanı olduğu ortaya çıkmıştı.

Merve Kavakçı’nın kardeşi AKP İstanbul Milletvekili Ravza Kavakçı Kan, TBMM’nin sitesinde yer alan özgeçmiş bilgisine göre, AKP Genel Başkan Yardımcılığı ve AKP MKYK ile MYK üyesi olarak görev yapıyor.

Merve Kavakçı’nın kardeşi Ravza Kavakçı Kan’ın kızı olan Erva Kan’ın, “linkedin” isimli kariyer paylaşım sitesindeki profilinde, “Türkiye Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi/Proje Direktörü” olarak çalıştığını belirtiliyor. Erva Kan, Aralık 2017 yılında bu yana Türkiye Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi’nde Proje Direktörü olarak çalıştığını profilinde öğrenildi.