Tarikatlardan Binali Yıldırım’a destek

“Binali Başkanımızın başarılı olmasına, hayırlı işlerde muvaffak olmasına Allah rızasına, el Fatiha…”

Tarikatlardan Binali Yıldırım’a destek

Bilindiği gibi AKP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, Şubat ayında Meclis başkanlığı görevini bırakmasının ardından İstanbul’a geçerek seçim çalışmalarına başlamış ilk ziyaretini de Eyüp Sultan Cami’ne yapmıştı. Cami imamının, Yıldırım için oy isteyip, cemaate dua ettirmesi tepki çekmiş, imam, “Binali Başkanımızın başarılı olmasına, hayırlı işlerde muvaffak olmasına Allah rızasına, el Fatiha…” ifadelerini kullanmıştı.

AKP’li Yıldırım ise ziyareti ile ilgili şu açıklamalarda bulunmuştu:

“Hemen Eyüpsultan’a geldik. Niye Eyüpsultan’a geldik? Eyüpsultan, İstanbul’un manevi mimarı Eba Eyüb El Ensari Hazretleri’nin medfun olduğu yer. İstanbul’un fethi için Peygamberimizin müjdelediği şehrin manevi mimarının yattığı yer. Peygamberimiz ne diyor? ‘İstanbul elbet bir gün feth olunacak, bu şehri fetheden kumandan ne güzel kumandandır, onun askerleri ne güzel askerlerdir.’ İstanbul’u fetheden Fatih Sultan Mehmet, İstanbul’u kubbelerle, minarelerle süsleyen Mimar Sinan, İstanbul’u ‘İşgalden sonra geldikleri gibi gidecekler’ diyen, İstanbul’u işgalden kurtaran Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 1994 yılında İstanbul’u ayağa kaldıran Recep Tayyip Erdoğan… 25 yıldır bu bayrak inmedi.”

AKP’nin 31 Mart yerel seçimlerinin “bir kısmı”nı hukuksuz bir biçimde iptal etmesinin ardından ise 23 Haziran’da tekrarlanacak İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı seçimlerine yeniden Binali Yıldırım’ı gösterdi. AKP-MHP bloğunun adayı Yıldırım, 23 Haziran seçimleri için çalışmalarına başladı. Elbette ona destek olan tarikatlar ve cemaatler de.

Hatırlanacağı üzere 31 Mart seçimlerinden önce bazı tarikatlar da Yıldırım’a desteğini açık olarak ilan etmişti.

İSMAİLAĞA CEMAATİ’NDEN TAM BOY DESTEK

İsmailağa adına açıklamayı, tarikatın lideri Mahmut Ustaosmanoğlu’nun oğlu Ahmet Ustaosmanoğlu yaptı. Daha önce AKP’ye verdikleri desteğe karşılık sosyal medyada ‘fitne fesat odakları’nın harekete geçtiğini belirten Ustaosmanoğlu “Efendi hazretlerimizin, özellikle Prof. Dr. Necmeddin Erbakan Hoca’nın vefatının ardından, cumhurbaşkanımız (Tayyip) Erdoğan’ın desteklenmesini açıkça söylediğini, buna rağmen söz konusu kesimin böyle bir durum vaki olmamış gibi bir algı oluşturmaya çalıştığını, sürecin hassasiyeti dolayısıyla bir kere daha kardeşlerimize hatırlatmak isteriz” ifadelerini kullanmıştı.

MENZİLCİLER VE İSKENDERPAŞA SIRADA

Menzil tarikatına yakınlığıyla bilinen Semerkand Vakfı da ‘cumhur ittifakı’na destek verileceğini duyurmuş, İskenderpaşa tarikatının lideri Muharrem Nureddin Coşan da“Barış ve selamet elçisi inancımız her daim baki ve payidar olacaktır. Bu bağlamda, biz de ‘evet’ diyerek sizi destekliyoruz” demişti.

NURCULAR DA DESTEKTE

Nur Cemaati’nin liderlerinden, Said Nursi’nin varisi olarak adı öne çıkan Hüsnü Bayramoğlu adına açıklama yapan Enyar Neşriyat’ın Genel Müdürü Nihat Öymen de “Ülkenin bekası söz konusu olduğu için AK Parti’ye oy vereceğiz. Hüsnü Bayramoğlu Hocaefendi de AK Parti’ye destek veriyor” demişti.

YOBAZLARDAN TEHDİT

Tarikatlar elbette yalnızca destek vermekle kalmayıp, Yıldırım’ın rakibi CHP’li Ekrem İmamoğlu’na sosyal medya aracılığı ile ölüm tehdidi ve hakaretlerde bulunacaklardı.

Mazbata krizinin yaşandığı günlerde sosyal medya üzerinden, Menzil tarikatından olduğu iddia edilen kişiler İmamoğlu’na ölüm tehditleri yağdırdı.

Twitter hesabında kendini oyuncu olarak tanıtan, daha önceki tweetlerinden Menzil Tarikatı üyesi olduğu anlaşılan onaylı twitter hesabı sahibi Recep Terzi isimli kullanıcı, “İmamoğlu mazbata yerine imamın kayığına binecekmiş. #OrganizeUsulsüzlük” diye yazdı. Terzi’nin tweetinin altına yine Menzil Tarikatı mensubu olduğu anlaşılan Ehlibeyt isimli twitter hesabı, “İyi olur. Biz de helvasını yeriz ardından” ifadelerini kullandı.

GERİCİ PATRONLAR DA DEVREDE

Menzil tarikatının ticaret örgütlenmesini yürüttüğü TÜMSİAD (Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği) ise geçtiğimiz günlerde seçimlerin yenilenmesine ilişkin bir yazılı açıklama yaptı.

TÜMSİAD Genel Başkanı Yaşar Doğan, İstanbul seçimlerinin yenilenmesinin ekonomiyi olumsuz etkilemeyeceğini öne sürerken, yaptığı yazılı açıklamada şu ifadeler öne çıktı:

“İstanbul sadece Türkiye’nin değil, dünyanın göz bebeği bir şehir. 16 milyon insanın yaşadığı İstanbul’un ekonomik büyüklüğü birçok ülkeden fazla. Böylesine önemli bir şehri yönetecek iradeyi belirleyen büyükşehir belediye seçimlerinin de hiçbir soru işaretini barındırmaması gerekiyordu. Yüksek Seçim Kurulu, İstanbul seçimlerinde akıllarda kalan soru işaretlerini de yok edecek bir karar almıştır. 23 Haziran’da yenilenecek İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimleri tüm milletimiz adına hayırlı olsun.”

BİR DESTEK DE SEDAT PEKER’DEN

Daha önce, 24 Haziran referandumunda “başkanlığa hayır” diyen yurttaşları tehdit eden çete lideri Sedat Peker ise bu “geleneği” bozmayarak, 31 Mart seçimlerinin ardından“yazı” kaleme alarak yine tehditler savuracaktı. Peker’in ilgili yazısında şu ifadeler yer almıştı:

“Kıymetli dostlarım, bu ülkenin vatan evlatları yani bizler, devletimiz bizlere ne görev verirse onu yaparız. Devletimiz ‘Sokağa çıkın’ dese sokağa çıkarız. ‘Sabır edin evinizde oturun’ derse de evimizde otururuz. Bu anlamda bizim hiçbir kompleksimiz olmaz. Ya da devlet görevlilerimizin başarılarında rol çalma gayretimiz de olamaz. Bizler kanunsuz hiçbir şey yapmayız. İnanın içimdeki hisleri anlatmak için en az 40 sayfa yazı yazmam gerekliydi. Fakat resimdeki bu dayıyı ve söylediği sözü görünce, ‘Tamam işte budur, tüm bu kalitesizlere verilecek en kısa, en anlamlı cevap budur’ dedim”

Sosyalist Cumhuriyet gazetesi 122. sayısında yayınlanmıştır.