Mercedes'e binen Diyanet İşleri Başkanı: Dünyada her 3,5 saniyede bir insan açlıktan ölüyor

Mersin'in Yenişehir İlçesinde bir programda konuşan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, ''Dünyada her 3,5 saniyede bir insan açlıktan ölüyor, denge öyle bozulmuş ki her 3,5-4 saniye de bir insan tokluktan, çok yemekten ölüyor.'' dedi.

Mercedes'e binen Diyanet İşleri Başkanı: Dünyada her 3,5 saniyede bir insan açlıktan ölüyor

Bir dizi toplantıya katılmak üzere Mersin’e gelen Diyanet İşler Başkanı Ali Erbaş, ”hafızlık programına” katıldı.

Yenişehir Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen etkinliğe Erbaş’ın yanı sıra eşi Seher Erbaş, Mersin Valisi Ali İhsan Su ile eşi Zeliha Su, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, il protokolü, din görevlileri, ”hafızlar” ve aileleri de bulundu.

İl Müftüsü Şaban Kondi ile Vali Su’nun konuşmasının ardından kürsüye çıkan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, açlık ve yoksulluk sorunundan bahsedip ”Dünyada her 3,5 saniyede bir insan açlıktan ölüyor, denge öyle bozulmuş ki her 3,5-4 saniye de bir insan tokluktan, çok yemekten ölüyor. Halbuki İslam’daki o infak anlayışı zekat, sadaka, yardımlaşma, paylaşma uygulansa milyarlarca potansiyel oluşturacak bir zekat yoğunluğumuz var. Bunlar uygulanmalı. ” dedi.

‘TOPLUMLAR BİRLİKTE YAŞAMAK ZORUNDA’

Toplumların birlikte yaşamak zorunda olduğunu vurgulayan Erbaş, “Yalnız yaşamazsınız. Aile olacaksınız, toplum olacaksınız. Allah insanları birbirine muhtaç olarak yaratmış. İnsanı farklı farklı kabiliyette, renklerde, dinlerde, dillerde yaratmış. Yani çok farklılıklar var. Dolayısıyla bu farklılıkları biz zenginlik olarak kabul ettiğimiz zaman hangi toplumda yaşıyor olursak olalım orada barışı ve huzuru buluruz. Mersin’i bu şekilde tanımaktan mutlu oldum. Bu zenginlikler hepimizin zenginliği. Hafızlarımızın bu başarısı hepimizin başarısıdır. Kur’an’ı gönüllerine, zihinlerine yerleştirmiş insanlardan ancak hayır, iyilik beklenir. Dini yaşan insanlardan hayırdan başka bir şey gelmez” ifadelerini kullandı.

‘DÜNYADA HER 3.5 SANİYEDE BİR İNSAN AÇLIKTAN ÖLÜYOR’

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, “Cenabı Hak bütün peygamberlere gönderdiği dine İslam adını vermiştir. İslam barış, huzur, kurtuluş ve denge demektir. Dünyanın dengesi bozulmasın diye Kur’an’ın ayetleri Rabbimiz tarafından bütün insanlığa gönderilmiştir. Bütün dengesi bozulmuş olan dünyanın yeniden dengeye gelmesi de bizim elimizdedir. Dünyada her 3,5 saniyede bir insan açlıktan ölüyor, denge öyle bozulmuş ki her 3,5-4 saniye de bir insan tokluktan, çok yemekten ölüyor. Halbuki İslam’daki o infak anlayışı zekat, sadaka, yardımlaşma, paylaşma uygulansa milyarlarca potansiyel oluşturacak bir zekat yoğunluğumuz var. Bunlar uygulanmalı. İnsanlar birbirine yardım etmeli. Yardım ettiği zaman Kur’an’ı Kerim’deki 255 kadar infak ayetinin de hikmetini anlamış oluruz. Hafızlarımızdan bizim beklentimiz hayatlarını Kur’an’a göre tanzim etmeleridir” diye konuştu.