Meral Akşener'den 'tek parti' iddiası

'İyi Parti' Genel Başkanı Meral Akşener, Denizli'deki seçim konuşmasında, AKP ile MHP'nin tek parti olarak yola devam edeceğini öne sürdü.

Meral Akşener'den 'tek parti' iddiası

‘İyi Parti’ Genel Başkanı Meral Akşener, Denizli’de CHP Genel Kemal Kılıçdaoğlu ile birlikte yaptığı ortak mitingde ilginç bir iddiada bulundu.

Akşener, AKP ve MHP’nin birleşeceğini söyleyerek, “Bu mezar-pazar olayında demek ki bu siyasi partilerden birisi diğerine dahil olacak. Ama burada küçük ortağa seslenmek zorundayım. Erdoğan’ın ipiyle kuyuya inmeyin. Vallahi içerisinde kalırsınız ha. Sabah söylediğini akşam inkar eder” diye konuştu.

AKP ve MHP’nin “beka sorunu” söylemine de değinip, eleştirilerde bulunan Akşener, “Bekayı ben ilk önce koltukların bekası sanmıştım. Ne olduğuna bir baktım, (Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelip) tanzim satışlar dediniz ya varlık kuyrukları. Birbirlerine söylenmedik söz bırakmadı bu arkadaşlar. Sayın Bahçeli, Haliç’te 41 kere yıkayacaktı. Seçmen bunu kabul etmedi. Bu riyakarlığı kabul etmedi. Sonuç itibariyle ‘beka meselesi nedeniyle bir araya geldik’ demek zorunda kaldılar. Eğer ülkede bir beka meselesi varsa 17 yıldır sen yönettin, sebebi sensin. Hendekleri hatırlayan var mı. Kaç şehit var? 793 şehit var. Bunun hesabını verdin mi sen kardeşim? Habur’u, Oslo’yu, Dolmabahçe’yi hepimiz hatırlarız. Hendekler kazılırken askere polise kafasını çevirten kim? Ama bu ülkede bir beka sorunu varsa sebebi sensin, ama bunu niye yapıyorlar? Ekonomiyi konuşmayalım diye. İnadına ekonomiyi konuşacaksınız” dedi.