Meral Akşener: Bu tarih ülkemizin dünyaya rezil edildiği tarihtir

'İyi Parti' Genel Başkanı Meral Akşener, YSK'nin kararını "sivil darbe" olarak niteledi.

Meral Akşener: Bu tarih ülkemizin dünyaya rezil edildiği tarihtir

YSK’nın İstanbul kararının ardından Başkanlık Divanı’nı toplayan ‘İyi Parti’ Genel Başkanı Meral Akşener, toplantı sonrası söz konusu karara ilişkin açıklamada bulundu.

YSK’nin kararını darbe olarak niteleyen Akşener, “Demokrasimize vurulan bu darbe karşısında sessiz kalmayacağız. İyi Parti Kurulları ve ittifakımızla yapacağımız istişarelerin ardından atacağımız adımları kamuoyuyla paylaşacağız” dedi.

Akşener şöyle dedi:

“Aziz milletimizin iradesinin çiğnendiği tarihtir bu tarih Türkiye’nin demokrasisinin kirlendiği tarihtir. Ülkemizin dünyaya rezil edildiği tarihtir. Demokrat partinin bundan tam 72 yıl önce ilan ettiği hürriyet misakıyla önü açılan millet idaresi bugün o kahramanların adını dilinden düşürmeyen muktedirler tarafından bir kez daha tıkanmıştır.””Üniformalı darbe girişimlerini geride bırakan bu sivil darbenin mağduru hangi partiye oy vermiş olursa olsun aziz milletimizin iradesidir. Demokrasimizde yapılan bu darbe karşısında sessiz kalmayacağız. İYİ Parti olarak ittifak ortağımız ile yapacağım istişarelerin ardından millet iradesine darbeye teşebbüs edenlere arşı yapacaklarımızı aziz milletimizle paylaşacağız.”

Akşener açıklamasının ardından gazetecilerden gelen soruları yanıtlamayacağını söyleyerek basın toplantısını sonlandırdı.

“SİNE-İ MİLLET” MESAJI

Öte yandan Cumhuriyet’ten Selda Güneysu’nın haberine göre YSK’nın kararının ardından partisinin başkanlık divanını olağanüstü toplayan Akşener’den CHP’ye ‘sine-i millet’ mesajının gittiği belirtildi:

O mesaj şöyle:

“İYİ Parti’nin İmamoğlu’na desteği sürecektir. Ancak CHP’nin alacağı karar beklenmelidir. CHP’ye açık teklifimiz şudur: Madem YSK ‘tam kanunsuzluk’ gerekçesiyle seçimi yenileme kararı aldı. Bu karar tüm Türkiye’deki sandık kurulları için de geçerlidir. Öyleyse bu durum tüm Türkiye’de seçimlerin iptalini gerektirir. YSK’nin aldığı bu karar 24 Haziran için de ‘tam kanunsuzluk’ durumu oluşturur. Dolayısıyla madem İstanbul seçimleri iptal oldu. 24 Haziran’da yapılan genel ve 31 Mart’ta yapılan yerel seçimleri yeniden yapalım. Eğer bu çağrımız kabul edilmezse CHP ile birlikte sine-i millete dönelim.”