Meral Akşener: Abdullah Öcalan'la görüşmeler başladı

Meral Akşener, İmralı Cezaevi’nde bulunan Abdullah Öcalan ile görüşmeler yapıldığını, "ulakların gidip geldiğini" iddia etti.

Meral Akşener: Abdullah Öcalan'la görüşmeler başladı

Fox TV’de İsmail Küçükkaya’nın programı ‘Çalar Saat’e konuk olan ‘İyi Parti’ Genel Başkanı Meral Akşener, 31 Mart yerel seçimleri öncesindeki siyasal gelişmeleri değerlendirirken “İlginç bir şey var İmralı görüşmeleri başladı, Apo ile görüşmeler başladı. Ulaklar gelip gidiyor” ifadelerini kullandı.

Meral Akşener, Tayyip Erdoğan’ın “HDP eşittir PKK” ifadelerini yorumlarken, “Her PKK’lı HDP’ye oy verir ama HDP’ye oy veren herkes PKK’lı değildir” dedi ve “HDP’nin aldığı 6 milyon oyun her birini PKK’lı yaparsınır, ki öyleyse ölmüşsünüz demektir” diye ekledi.

Akşener’in konuyla ilgili açıklamaları şöyle:

“Adama sorarlar, siz Cumhurbaşkanısınız. HDP eşittir PKK ise siz ne yapıyorsunuz? PKK nedir? Bölücü ayrılıkçı silahlı terör örgütleri. Gereğini yap gereğini. HDP’ye oy verenler PKK’lıdır derseniz, HDP’nin aldığı 6 milyon oyun her birini PKK’lı yaparsınız, ki öyleyse ölmüşsünüz demektir. HDP PKK ile arasına bir mesafe koymadığı sürece bizim için görünür bir siyasi parti değildir. HDP’nin de yöneticileri açısından bize bakış açısına baktığımızda, bizi çok ağır sözlerle tanımladılar. Sayın Erdoğan 6 milyon insanı PKK’lı olarak tanımlıyorsa bunu bilelim. Böyle diyorsa gereğini yapmalıdır. Milyonlarca lira yardım yapılıyor resmi olarak. Bir belediye başkanı fazlası için Türkiye’yi bu duruma getirmeye gerek yok. MHP’yi destekliyor olmak bir suçlamaya refleksi tutum ortaya koymaktır. Madem ki HDP eşittir PKK kazanmasın. Sonuç olarak biz Iğdır’da bir aday çıkarmadık. İlginç bir şey var İmralı görüşmeleri başladı, Apo ile görüşmeler başladı. Ulaklar gelip gidiyor.”

Öcalan’la 2.5 yıl aradan sonra kardeşi Mehmet Öcalan bir görüşme gerçekleştirmiş, HDP yönetimini de konuyla ilgili açıklama yapmıştı.